Gość TomeksWro Opublikowano 22 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2011 Witam mam problem z ustawieniem naciągu paska klinowego w moim sunnym 1.4 92r. W żaden sposób nie mogę ustawić odpowiedniego napięcia. Prosze napiszcie mi jaki sposób powinienem naciągnąć ten pasek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polo1976 Opublikowano 22 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2011 W serwisówce dostępnej na tej stronce masz opisane dopuszczale naciągi pasków. Jeśli to nie pomoże do sprawdzenia najpierw kable (masowanie), wyczyść klemy aku przesmaruj smarem grafitowym lub miedzianym i napisz co się dzieje. Jakie masz to napięcie na klemach podczas pracy silnika bez obciążenia?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeroM Opublikowano 22 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2011 Masz śrube regulacyjną naciągu paska klinowego - jednakże jeżeli kręcenie jej nic Ci nie daje. To możliwe że alternator za mocno trzyma. Musiałbyś lekko poluzować dolną srubę z alternatora - ona działa na zasadzie zawiasu, i jest duże prawdopodobieństwo że ona po prostu mocno trzyma. Ja tak miałem w przypadku regulacji w swojej Primerce. Po odpowiednim ustawieniu naciągu, dolną śrubę sobie dokręcisz i będzie dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość TomeksWro Opublikowano 23 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2011 Ok, a śrubę regulacyjną dokręcam? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeroM Opublikowano 24 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2011 Ok, a śrubę regulacyjną dokręcam? Dokładnie tak. Jakby Ci nadal nie poszło, to mając śrubę regulacyjną, popatrz 90 stopni na zew, i możesz mieć kolejną srubę (ją też lekko popuść). Jest to śruba która trzyma właśnie ten 'regulator' naciągu. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.