STALKER Opublikowano 19 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2011 Panowie, krótka piłka. Co lepsze. Alan 109 czy 199?? A może coś innego?? Interesuje mnie sprzęt w przedziale do 300zł. Na Allegro są takie zestawy z anteną. Może tam znajdę coś interesującego. Nie mam dużej wiedzy w temacie, wiec liczę na jakąś fachową poradę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq5lf Opublikowano 19 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2011 Alan 199 to dobra stara konstrukcja. Łatwo naprawić taki sprzęt w razie problemu. Stare - w miare dobre radio do mobila - na początek OK. Ten Alan 109 to nowa konstrukcja na smd - w razie serwisu trudna sprawa. Poza tym 109 ma ... plastikowa obudowę. Ten Alan 199 całkiem SPOKO. Ma szybka 19- będziesz korzystał. Wybierz wersje radia Alan 199 am/fm . Do tego polecam antenę ML145 magnes lub Wilsona lub coś na stale -polecam Alana AP 900 lub 1500 lub 1700 ewentualnie Alan 9 plus. Sprzęt do samochodu w sam raz. Wiem bo przerabiałem SPORO radyjek. Moze poszukaj używane są za 100-150 zl. Pozdr Piotr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweleknowakowski Opublikowano 19 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2011 z tych dwóch też wybrałbym 199 + wyżej wymienione anteny. jeśli coś innego to Uniden 520. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
STALKER Opublikowano 20 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 I chyba się skuszę na 199. Nie potrzebuję super radia. Wystarczy mi wiedzieć co dzieje się na drodze i gdzie mogą stać z suszarka. Myślę że na początek będzie okej. Dzięki za radę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.