Denver1979 Opublikowano 25 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2011 (edytowane) Witam, Co powiecie na takie urządzenie? www.allegro.pl/show_item.php?item=1479690019 Mam już w domu ELM327 ale widzi tylko Body Almery. Pozdrawiam Denver1979 Edytowane 26 Lutego 2011 przez Denver1979 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimm Opublikowano 25 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2011 Nic nie powiemy - błąd strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rozmaryn Opublikowano 26 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2011 Witam, U mnie link działa. Przyłącze się do tematu bo właśnie się zastanawiałem nad zakupem takiego kabelka. Ma ktoś ten kabel ELM327 i z niego korzysta? Zczytuje błędy? Czy można zobaczyć bieżące parametry pracującego silnika? Czy właśnie lepiej kupić ten komputerek co kolega pisze? Zależy mi bardzo na pracy bieżącej ponieważ czasami jak jadę włącza mi się check i chciałbym zobaczyć co go wywołuje. Może ktoś stosuje ten kable albo to urządzenie do takiego silnika jak ja mam 1.5 dci? Kiedyś na jakiejś aukcji allegro wyczytałem ciekawą notkę: sprzedawany kabel nie powoduje uszkodzenia komputera jak poprzednie jego wersje czy jakoś tak... Czy tan kabel może coś uszkodzić? link do kabla: http://allegro.pl/interfejs-diagnostyczny-elm327-can-euroscan-cd-pl-i1482230447.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Denver1979 Opublikowano 27 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2011 Witam, U mnie link działa. Przyłącze się do tematu bo właśnie się zastanawiałem nad zakupem takiego kabelka. Ma ktoś ten kabel ELM327 i z niego korzysta? Zczytuje błędy? Czy można zobaczyć bieżące parametry pracującego silnika? Czy właśnie lepiej kupić ten komputerek co kolega pisze? Zależy mi bardzo na pracy bieżącej ponieważ czasami jak jadę włącza mi się check i chciałbym zobaczyć co go wywołuje. Może ktoś stosuje ten kable albo to urządzenie do takiego silnika jak ja mam 1.5 dci? Kiedyś na jakiejś aukcji allegro wyczytałem ciekawą notkę: sprzedawany kabel nie powoduje uszkodzenia komputera jak poprzednie jego wersje czy jakoś tak... Czy tan kabel może coś uszkodzić? link do kabla: http://allegro.pl/interfejs-diagnostyczny-elm327-can-euroscan-cd-pl-i1482230447.html Kabelki ELM327 są różnej wersji. NP ja mam kabel który czyta tylko body auta (sprawdzone na nissanie, toyocie, oplu, fiacie). Kolega elektronik ma kabelek innego producenta który czyta tylko silnik. Więc zastanawiam się nad tym urządzenie (nie będzie potrzebny laptop do zabawy)wysłałem email do sprzedawcy czy to coś działa pod nissanem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rozmaryn Opublikowano 27 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2011 (edytowane) no to wiocha, bo mnie interesują zarówno błędy jak i silnik ... poczytałem opis produktu na aukcji którą ja podałem i pisze tam że jest możliwość śledzenia pracy silnika livedata, jak i odczyt i kasowanie błędów... wiec chyba wszystko co potrzebuje Ma ktoś może taki kabelek v1.4a ? Edytowane 27 Lutego 2011 przez rozmaryn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slivka Opublikowano 28 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2011 no to wiocha, bo mnie interesują zarówno błędy jak i silnik ... poczytałem opis produktu na aukcji którą ja podałem i pisze tam że jest możliwość śledzenia pracy silnika livedata, jak i odczyt i kasowanie błędów... wiec chyba wszystko co potrzebuje Ma ktoś może taki kabelek v1.4a ? ja mam taki kabelek.. do benzynowego 1.5 i program (chyba zle napisze) pacman - kupiłem bo zaswiecila mi sie kontrolka od silnika. podłączylem odpalilem program blad usunolem ale nie ogladalem jakie jeszcze posiada funkcje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Denver1979 Opublikowano 28 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2011 ja mam taki kabelek.. do benzynowego 1.5 i program (chyba zle napisze) pacman - kupiłem bo zaswiecila mi sie kontrolka od silnika. podłączylem odpalilem program blad usunolem ale nie ogladalem jakie jeszcze posiada funkcje ten kabelek masz? www.allegro.pl/show_item.php?item=1479690019 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slivka Opublikowano 28 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2011 ten kabelek masz? www.allegro.pl/show_item.php?item=1479690019 nie! takjak zacytowalem ten w wersji 1.4 a dokladnie ten http://allegro.pl/interfejs-elm-327-euroscan-2010-usb-elm327-v1-4a-i1479690004.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Denver1979 Opublikowano 1 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2011 nie! takjak zacytowalem ten w wersji 1.4 a dokladnie ten http://allegro.pl/interfejs-elm-327-euroscan-2010-usb-elm327-v1-4a-i1479690004.html możesz gdzieś wrzucić sterowniki od tego kabelka? ja w tej chwili ma kompa z win7 i nie mam sterów ( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slivka Opublikowano 2 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2011 wrzuce stery ale wieczor jak bede w domu.. wczesniej mialem viste i sterowniki sa te same do win7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom11 Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Witam Jaki interfejs diagnostyczny i oprogramowanie polecacie dla micry K12 1.5 DCI ? Może ktoś mi wklei gotowego linka z aukcją allegro ... pzd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam88 Opublikowano 13 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2012 dołacze sie do tematu. posiadam alme 1,5 dci 2003 rok elm327 posiadam ale na programach z chomika takich jak scantool.net, obd scantech (nissan) i scan master nie idzie. jaki program polecacie. jak ktos wspomoze z miła checia czekam na wiadomośćz wysłaniem programu na maila. pomoże ktoś z tym ELM?? ja posiadam takowego ELM 327 w V1.4a i mi za chiny nic nie chce pójść chciałem usunąc check engine i nie daje rady wszystko jest ok i na wielu programach próbowałem i cały czas to samo... POMOCY!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 15 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2012 z traktorami nei działa, to jest kabel do PB, może spróbuj jakiegoś VAG-a i DTT2000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam88 Opublikowano 26 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2012 vaga próbowałem ale niestety on był do skody wiec napewno nie poszedł by i nie poszedł. a zakupiłęm taki kabelek typowo dedykowany do nissan dacia renault i instalowałem ten probram DTT2000 i za chiny nie mozna było dojść do ładu i nie łaczył sie z samochodem według tych instrukcji które były na necie... wogóle jest kabel i program który by odnalazł tego klekota i usuwał kontrolke check engine?? prócz oczywiscie consula i innych tego typów za 5000 zł chodzi mi głównie o cenę koło 200 - 300 zł. bo juz trzeci raz bez sensu kasy nie bede wydawał na cos co wogóle nie pójdzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi