Gość zuzkak Opublikowano 27 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2011 Proszę o pomoc osoby , które orientują się jak wyeliminować dziwne piski wydobywające się spod maski lub jej okolic. Objawia się to przy dziurach lub nawet nieraz przy zamykaniu drzwi Miałem z tym problem już wcześniej, ale wtedy zrobili mi to na gwarancji. Z góry dziękuje za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechanikadam Opublikowano 27 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2011 Proszę o pomoc osoby , które orientują się jak wyeliminować dziwne piski wydobywające się spod maski lub jej okolic. Objawia się to przy dziurach lub nawet nieraz przy zamykaniu drzwi Miałem z tym problem już wcześniej, ale wtedy zrobili mi to na gwarancji. Z góry dziękuje za pomoc. Wystarczy że przesmarujesz gumy(odboje)pod maską Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zuzkak Opublikowano 1 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2011 Niestety to nie pomogło. Czasami otwarcie i zamknięcie maski na chwilę pomaga Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rytownik Opublikowano 1 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2011 Można to zrobić na 2 sposoby: 1. pod maską na błotnikach są gumowe odboje - trzeba je trochę wykręcić do góry. Pomaga na kilka dni. 2. lepszy sposób- zamek klapy : odkręcasz 2 śrubki i lekko (ok. 3-5mm) opuszczasz zamek na dół. Po zamknięciu klapa będzie mocniej dociągana przez zamek i piszczenie ustanie. Najlepiej doświadczalnie ustalić właściwe położenie zamka. Pamiętaj o dobrym dokręceniu śrubek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość j4ck Opublikowano 14 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2011 Można to zrobić na 2 sposoby: 1. pod maską na błotnikach są gumowe odboje - trzeba je trochę wykręcić do góry. Pomaga na kilka dni. 2. lepszy sposób- zamek klapy : odkręcasz 2 śrubki i lekko (ok. 3-5mm) opuszczasz zamek na dół. Po zamknięciu klapa będzie mocniej dociągana przez zamek i piszczenie ustanie. Najlepiej doświadczalnie ustalić właściwe położenie zamka. Pamiętaj o dobrym dokręceniu śrubek. jest dokładnie tak jak napisał kolega rytownik - u mnie występowały identyczne piski, które doprowadzały mnie do szaleństwa. Należy pogrzebać w zatrzasku maski i po kłopocie;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyszek.k Opublikowano 17 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2011 Proszę o pomoc osoby , które orientują się jak wyeliminować dziwne piski wydobywające się spod maski lub jej okolic. Objawia się to przy dziurach lub nawet nieraz przy zamykaniu drzwi Miałem z tym problem już wcześniej, ale wtedy zrobili mi to na gwarancji. Z góry dziękuje za pomoc. W moim Nissanie byly te same piski , obniżyłem zamek maski i wykrecilem nieco gumowe przednie odboje ( tak aby zachowac rowna linie z blotnikami ) , zwiekszyl sie docisk maski i wszysko ustalo Pozdr ZK Proszę o pomoc osoby , które orientują się jak wyeliminować dziwne piski wydobywające się spod maski lub jej okolic. Objawia się to przy dziurach lub nawet nieraz przy zamykaniu drzwi Miałem z tym problem już wcześniej, ale wtedy zrobili mi to na gwarancji. Z góry dziękuje za pomoc. W moim Nissanie byly te same piski , obniżyłem zamek maski i wykrecilem nieco gumowe przednie odboje ( tak aby zachowac rowna linie z blotnikami ) , zwiekszyl sie docisk maski i wszysko ustalo Pozdr ZK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zuzkak Opublikowano 26 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2011 Dziękuje wszystkim za pomoc. Nie sprawdziłem tego gdyż przy okazji wizyty w serwisie Nissana zrobili mi to za darmo, ale informacja się przyda gdyż wystąpiło u mnie to po raz drugi (wcześniej 1,5 roku temu) więc na przyszłość sam sobie z tym poradzę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camo Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2011 ja przykleiłem bardzo cienkie, gumowe podkladki(<0,5mm) w miejscu styku gumowych odbojników klapy z metalowym elementem karoserii, w tych miejscach mialem juz dokladnie wytarty lakier. puki co pisków nie ma:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.