dziunek 451 Opublikowano 2 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2011 witam.co ile tys.km. należy wymienić olej w mostach i oryginał czy jest jakiś na zamianę r51 diesel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alkaspaw Opublikowano 2 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2011 według producenta wymienia się tylko gdy masz z tyłu LSD (powinien być napis przy korku wlewowym do tylnego dyfra jaki jest olej jeśli niemasz w kabinie włącznika blokady to na 90%masz LSD) dostępny w aso i ten najlepiej zalać oryginalny co chyba 60tk natomiast pozostałe przód, skrzynia manual ze względów ekologicznych nie zalecają ale my wszyscy którzy chcemy pojeździć dłużej niż do końca gwarancji wymieniamy co 60tk o lepkościach i ilościach olejów pisałem gdzieś na forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziunek 451 Opublikowano 11 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2011 dzięki za odpowiedź ( ja mam automata) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seed Opublikowano 9 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2011 Pozwoliłem sobie zrobić mały tutorial w pdf`ie dotyczący wymiany płynów i filtrów w silniku 2.5 dCi(YD25DDTi). Dotyczy zarówno Pathfindera R51 jak i Navary D40 w automacie. http://www.sendspace.com/file/wrhha2 PS Zamienniki ori oleju do Diesla 2.5: Bez DPFa - Motul 8100 X-cess 5W-40 Z DPFem - Motul 8100 x-clean c3 5W-30 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mariszon Opublikowano 25 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2012 Odgrzeje. Może ktos powiedziec co ile trzeba wymienic olej w skrzyni automatycznej, dyferencjałach, i reduktorze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwol Opublikowano 26 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2012 Ja to robię tak: co 15.000 km wymiana wszystkich filtrów i olejów (w tym w mostach) z pominięciem automatu. Co 30.000 km robię dokładnie to samo co powyżej + wymieniam olej w automacie i skrzyni redukcyjnej. Koszt tego dużego przeglądu wraz z dobrymi olejami i filtrami zamykam kwotą PLN 1300,-- więc nie ma o czym pisać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alkaspaw Opublikowano 26 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2012 Ja silnik co 10tyś pozostałe co 60tyś wymiana w mostach i skrzyni manualnej częstrza wymiana jest konieczna tylko w bardzo ciężkich warunkach jazdy np głębokie brodzenie w wodzie czy błocie nawet po każdej takiej zabawie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.