Gość kazek Opublikowano 29 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2005 moglbys podac jakis numer czy nazwe tego zbiornika to bede taki sam wolal. Mysle ze w sedanach powinno byc tyle samo miejsca na kolo co i w kombiku. nie wiem jak jest w kombi ale w sedanie (tak jak u mnie) max wchodzi w koło 42l a samecgo gazu tankuje prawie miedzy 35 a 36 l Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Raf4rb Opublikowano 29 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2005 Tak u mnie wygląda wlew gazu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meridion Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Proponuję tradycyjnie pod tylnym zderzakiem. na karoserii zawsze cos moze wyjść-rdza lub inne ciekawostki. Kolesie którzy tankują niezawsze delikatnie podłączają przewodzik-odradzam zawory na boku błotnika (widziałem już powginane). Tradycyjnie myslę najlepiej, widok zaworka już przecież nie razi, zawsze można go podgiąć czy wymienić, z zamarzaniem tez nie prawda (błoto- to chyba jak się jeździ tylko w niedzielę, jak jeździsz codziennie to co 3 dni się wlewa gazik-nie ma szans zamarznąć i się zabrudzić). Oczywiście to tylko moja opinia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Whispers Opublikowano 2 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2005 Raf4rb dzieki za fotki, ciekawie masz ten zaworek zrobiony. Ja jeszcze zobacze co mi gazownicy beda radzic ale podob ami sie to miejsce. Apropo zbiornika w miejscu kola zapasowego to moze ktos sie podzieli jaki maxymalnie duzy da sie wepchnac w sedanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość piomal Opublikowano 2 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2005 Wlew mam w zderzaku po lewej stronie i nic mi dzięki temu nie rdzewieje. Natomiast jeśli chodzi o Landi Renzo to mam taką właśnie instalację. Na początku nie byłem z niej specjalnie zadowolony (kupiłem auto zagazowane), ale po kilku regulacjach jest OK. Jednak gdybym miał wybór, założyłbym BRC, a nie Landi. I wreszcie sprawa butli w kole - 45 litrów, czyli wejdzie 36-37 l gazu. To tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dragon Opublikowano 1 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2005 Fajnie wyszlo foto i twoj opis wlewu gazu pod klapka.Trzeba dodatkowo zamontowac tego grzybka na stacji,a ci ludzie z obslugi stacji musza robic niezla mine hehe.Ja mam tam gdzi wiekszosc co ma Primery z lpg z lewej strony pod zderzakiem i nic nie widac z daleka,bo zderzak czarny i korek tez.Strasznie sie usmialem jak przecytalem post od kogos kto twierdzi,ze jak sie ma na zewnatrz wlew gazu to moze cos zamarznac i wogole...U mnie w zimie nic sie takiego nie dzialo,bo mam korek i go pilnuje.Raz mi tylko jakis kutas nie wsadzil korka i sie skapowalem po 2 dniach,ze cos jest nie tak z tylu auta.Musialem kupic taki gowniany za dyche,ktory po 2 wkretach krecil sie w kolo i jakbys nawet chcial mocniej zakrecic to sie nie da,bo krecil sie w kolo.Poprostu trzymal sie bardzo lekko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zeusik Opublikowano 18 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2007 ja mam tez wlew z tyłu po stronie kierowcy od spodu zderzaka - nie widac jak stoisz kolo wozu i tez koles wlewajacy musi klaknac przed Primera.. hiih neizle jak na wozik z 96... bosko.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi