Niemożliwy Opublikowano 2 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2011 Witam! Jestem posiadaczem Maximy a33 z 2001 i niestety mam do wymiany 2 amortyzatory z tyłu. Dowiadywałem się pod kątem cenowym i koszt jednego waha się między 250-300 zł. Już wcześniej samochód wyrzucało na zakręcie i jak dla mnie pomimo niewątpliwego komfortu jazdy przydałoby się samochód utwardzić i lekko obniżyć. No właśnie tylko jak to zrobić? Wiem, że należałoby założyć krótszy amortyzator i sprężyny,bo raczej wszelkie gwintowane cuda odpadają z powodów finansowych. Można w ogóle coś takiego zrobić dostępnymi w Polsce częściami do tego samochodu? Prosiłbym was o jakąś pomoc i podpowiedź. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przedszkolak Opublikowano 2 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2011 Trzeba poszukać kogoś kto na tym się zna, mam fachowca w Radości -pisałem już o nim na Forum. ewentualnie mogę polecić kogoś z mechaniorów w Warszawie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VQPower Opublikowano 2 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2011 Jesli trzeba to zawias moge Ci zalatwic. Sprezyny i amory. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemożliwy Opublikowano 3 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2011 Amory dzisiaj kupiłem na tył Kayaby, wyszły 220 sztuka standardowe. Także została kwestia sprężyn, na zwykłych wchodzi w grę obniżenie o 30-40 mm. Z resztą zrobiłbym tak na początek a potem zobaczył i ew jeszcze pogrzebał w tym. Sporo osób poleca h&r ale to ok 1000 komplet nowych i nie wiem czy do Maximy by jakieś dobrał z dostępnych na allegro i po sklepach. Może jakaś inna firma,bo te 3-4cm już powinny coś dać na początek. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VQPower Opublikowano 19 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2011 Eibach pro kit, Tein S, Tokico. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.