Guest mariuszbx Posted March 2, 2011 Share Posted March 2, 2011 [P11]źle pracuje zimny silnik Witam nissan primera p11 2.0 td po zapaleniu pali się kontrolka od silnika po 3 4 min pracy na wolnych obrotach potrafi zgasnąć później odpali ale muszę dodać gazu, wymieniłem już filtr paliwa i nic czuć szarpanie i zapala się check, przy dodawaniu gazu auto nie chce wejść na obroty ale jak się rozgrzeje to już nie ma żadnych problemów auto jeździ i odpala bez komplikacji ma przyspieszenie , pracuje idealnie, ale jak postoi nockę jest ten sam problem co robić pomóżcie ! Pozdrawiam Mariusz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest rys64 Posted March 3, 2011 Share Posted March 3, 2011 u mnie też szarpał, ale po wymienieniu filtra powietrza już nie mam takich problemów. Koszt ok. 20zł i minuta pracy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yarcoon Posted March 3, 2011 Share Posted March 3, 2011 Na początek trzeba zrobić autodiagnostykę medodą spinaczową (opisane na forum w faq dla dla cd20T) i zobaczyć jaki błąd pokazuje komputer i go skasować. Jeśli gaśnie po kilku minutach to może jest złe paliwo, może zamarza bo jest w nim woda. Jeśli szarpie może być też problem z nastawnikiem dawki i suwakiem w pompie wtryskowej. Na początek autodiagnostyka - nic nie kosztuje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RAAAD Posted March 3, 2011 Share Posted March 3, 2011 http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/18527-p11wp11-td-kody-bedow/ to jest do autodiagnostyki żeby było łatwiej koledze. A z tym paliwem to możesz mieć racje ja miałem takie mleko że nie miał mocy.Był demontaż zbiornika i wlane czyste ropka i jakby był mocniejszy . Albo jak piszesz cos sie dziejez nastawnikiem albo pompa paliwa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest mariuszbx Posted March 3, 2011 Share Posted March 3, 2011 [P11]źle pracuje zimny silnik dzięki za rady. wykonałem diagnostykę błąd 47. po skasowaniu i ponownym uruchomieniu silnika błąd się powtarza , więc zamówiłem nowy czujnik położenia wału ,jutro ma być . mam nadzieję że to będzie koniec kłopotów. jak założe czujnik napiszę czy to było powodem . jeszcze raz dziękuję za pomoc i pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
DINO Posted March 3, 2011 Share Posted March 3, 2011 i otaguj temat bo wywalę Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest mariuszbx Posted March 4, 2011 Share Posted March 4, 2011 [P11]źle pracuje zimny silnik czujnik wymieniony ,to on był powodem kłopotów Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.