Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Świerszczenie

ranger
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Raczej nie,mówię Ci że przewaliłem na nich 20 tys i nic.To są zwykłe obejmy skręcane.Inaczej trzeba by było wymieniać wydech bo to chyba stanowi całość z rurą.

• Upvote 1

Raczej nie,mówię Ci że przewaliłem na nich 20 tys i nic.To są zwykłe obejmy skręcane.Inaczej trzeba by było wymieniać wydech bo to chyba stanowi całość z rurą.

No nic, zobaczymy co tam u mnie wynajdzie szczecińskie ASO. Ale dobrze widzieć o co biega z tymi osłonami. Po przeglądzie będę miał trochę czasu, to sobie najadę na kanał i popatrzę co tam u mnie "słychać" ;).

Panowie i Panie, dzięki za pakiet pomysłów co to "świerszcz" u mnie siedzi. Werdykt mam nadzieję w poniedziałek.

Edytowane przez ranger

W moim Note też czasami popiskuje, tylko jak jest rozgrzany i stoi na wolnych obrotach.

Przebieg mam 67kkm, stawiam na jakieś łożysko (przy pasku).

Dźwięk najbardziej podobny do piszczenia myszki "pi-pi" bardzo delikatne.

Czekam cierpliwie na dalsze objawy...

Pozdrawiam wszystkich forumowiczów

W moim Note też czasami popiskuje, tylko jak jest rozgrzany i stoi na wolnych obrotach.

Przebieg mam 67kkm, stawiam na jakieś łożysko (przy pasku).

Dźwięk najbardziej podobny do piszczenia myszki "pi-pi" bardzo delikatne.

Czekam cierpliwie na dalsze objawy...

Nie wydaje mi się, żeby to było łożysko. Łożyska raczj huczą lub chroboczą. Dodatkowo jest to dzwięk cięgły lub bardzo nie regularny. U mnie jest to coś jakby "cykanie" lub "poklepywanie" - takie jak to mówią "dzwonienie". Nie jest to dzwięk głośny - ale jest a słuch mam wyczulony ;). W poniedziałek będę w ASO - zobaczymy. Stawiam raczej na wydech lub coś "poluzowanego" bo dzwięk wydaje się taki bardzo "powierzchniowy" - czegoś na wierzchu. U Ciebie Notesik może być to samo.

Po przeglądzie jaki zrobiłem okazało się, że brzeczy jakiś element wydechu. Zostało to podgięte i chyba jest ok.

Edytowane przez ranger

• 2 tygodnie później...
Gość mardom89

Jestem za tym co powiedział Jacko29, a mianowicie za poluzowanymi oslonami wydechu. Kolega ostatnio mnie pytal co moze wydawac takie dziwne metaliczne dzwieki, w micrze silnik ma 1,4 benzyna (wiec mysle ze to ta sama konstrukcja), niestety nic nie przychodzilo mi do glowy po zajrzeniu pod maske. No i kilka dni temu byl gdzies w serwisie, zalozyli mu kilka opasek metalowych na te oslony i wszystko w porzadku.

Pozdrawiam, swiezy uzytkownik note, marcin

Kolega ostatnio mnie pytal co moze wydawac takie dziwne metaliczne dzwieki, w micrze silnik ma 1,4 benzyna (wiec mysle ze to ta sama konstrukcja), niestety nic nie przychodzilo mi do glowy po zajrzeniu pod maske. No i kilka dni temu byl gdzies w serwisie, zalozyli mu kilka opasek metalowych na te oslony i wszystko w porzadku.

Wszystko się zgadza. Micra 1.4 ma ten sam silnik co Note 1.4. U mnie też był to subtelny dzwięk jak się okzało osłon ;).

Edytowane przez ranger

Stwiam na osłone wydechu :) mam to samo :D

Rozwiązanie problemu to podspawanie osłony albo kupić większy cybant i zacisnąć :)

Pozdr