JACKO29 Opublikowano 8 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2011 Raczej nie,mówię Ci że przewaliłem na nich 20 tys i nic.To są zwykłe obejmy skręcane.Inaczej trzeba by było wymieniać wydech bo to chyba stanowi całość z rurą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 8 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2011 (edytowane) Raczej nie,mówię Ci że przewaliłem na nich 20 tys i nic.To są zwykłe obejmy skręcane.Inaczej trzeba by było wymieniać wydech bo to chyba stanowi całość z rurą. No nic, zobaczymy co tam u mnie wynajdzie szczecińskie ASO. Ale dobrze widzieć o co biega z tymi osłonami. Po przeglądzie będę miał trochę czasu, to sobie najadę na kanał i popatrzę co tam u mnie "słychać" . Panowie i Panie, dzięki za pakiet pomysłów co to "świerszcz" u mnie siedzi. Werdykt mam nadzieję w poniedziałek. Edytowane 8 Marca 2011 przez ranger Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Notesik Opublikowano 9 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2011 W moim Note też czasami popiskuje, tylko jak jest rozgrzany i stoi na wolnych obrotach. Przebieg mam 67kkm, stawiam na jakieś łożysko (przy pasku). Dźwięk najbardziej podobny do piszczenia myszki "pi-pi" bardzo delikatne. Czekam cierpliwie na dalsze objawy... Pozdrawiam wszystkich forumowiczów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 9 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2011 (edytowane) W moim Note też czasami popiskuje, tylko jak jest rozgrzany i stoi na wolnych obrotach. Przebieg mam 67kkm, stawiam na jakieś łożysko (przy pasku). Dźwięk najbardziej podobny do piszczenia myszki "pi-pi" bardzo delikatne. Czekam cierpliwie na dalsze objawy... Nie wydaje mi się, żeby to było łożysko. Łożyska raczj huczą lub chroboczą. Dodatkowo jest to dzwięk cięgły lub bardzo nie regularny. U mnie jest to coś jakby "cykanie" lub "poklepywanie" - takie jak to mówią "dzwonienie". Nie jest to dzwięk głośny - ale jest a słuch mam wyczulony . W poniedziałek będę w ASO - zobaczymy. Stawiam raczej na wydech lub coś "poluzowanego" bo dzwięk wydaje się taki bardzo "powierzchniowy" - czegoś na wierzchu. U Ciebie Notesik może być to samo. Po przeglądzie jaki zrobiłem okazało się, że brzeczy jakiś element wydechu. Zostało to podgięte i chyba jest ok. Edytowane 15 Marca 2011 przez ranger Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mardom89 Opublikowano 23 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2011 Jestem za tym co powiedział Jacko29, a mianowicie za poluzowanymi oslonami wydechu. Kolega ostatnio mnie pytal co moze wydawac takie dziwne metaliczne dzwieki, w micrze silnik ma 1,4 benzyna (wiec mysle ze to ta sama konstrukcja), niestety nic nie przychodzilo mi do glowy po zajrzeniu pod maske. No i kilka dni temu byl gdzies w serwisie, zalozyli mu kilka opasek metalowych na te oslony i wszystko w porzadku. Pozdrawiam, swiezy uzytkownik note, marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 23 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2011 (edytowane) Kolega ostatnio mnie pytal co moze wydawac takie dziwne metaliczne dzwieki, w micrze silnik ma 1,4 benzyna (wiec mysle ze to ta sama konstrukcja), niestety nic nie przychodzilo mi do glowy po zajrzeniu pod maske. No i kilka dni temu byl gdzies w serwisie, zalozyli mu kilka opasek metalowych na te oslony i wszystko w porzadku. Wszystko się zgadza. Micra 1.4 ma ten sam silnik co Note 1.4. U mnie też był to subtelny dzwięk jak się okzało osłon . Edytowane 23 Marca 2011 przez ranger Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gladiator1111 Opublikowano 27 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2011 Stwiam na osłone wydechu mam to samo Rozwiązanie problemu to podspawanie osłony albo kupić większy cybant i zacisnąć Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi