patrolinex Opublikowano 2 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2011 Z racji tego, że mam dzisiaj trochę więcej czasu niż zwykle,postanowiłem opisać Wam moją wymarzoną i tak długo poszukiwaną Almerkę GTi. 1. NICK: Patrolinex 2. IMIĘ: Piotek 3. MODEL: Nissan Almera 4. WERSJA: GTi 5. ROK PRODUKCJI: 1999r. 6. SILNIK: SR20DEH 2,0 16V 143KM 178Nm 7. OPIS AUTA: Almerka w posiadaniu niespełna od roku czasu, odkupiona od klubowicza z NKP. Jestem z niej w 100% zadowolony, umożliwia sprawne i zwinne poruszanie się zarówno w mieście jak i w trasie 8. DOKONANE NAPRAWY / ZMIANY - wymiana świec na: NGK BKR6EY , - wymiana przewodów zapłonowych na 8,5mm Magnecor , - wymiana wszystkich pasków klinowych, - wymiana przednich amortyzatorów na Kayaba Exel-G, - wymiana łożysk i poduszek amortyzatorów przednich, - wymiana kompletnych przednich wahaczy, - zmienione manszety przegubów zewnętrznych, jak również smar we wszystkich 4 przegubach, - zmienione końcówki drążków, - wymienione kompletne 2 tylne piasty , - wizualnie jak na razie położona tylna wycieraczka , usunięte wszelkie emblematy, tylne lampy w kolorze nadwozia. 9. PLANY: Tu są bardzo szerokie, powoli ale systematycznie realizowane. W kwestii regeneracji / konserwacji: a) KAROSERIA Na pierwszy ogień po zimie idzie blacharka samochodu, gdyż nie zbyt ładnie zaczyna to wszystko wyglądać ( rdza pojawiła się na progach, masce, tylnej klapie oraz nadkolu ). b] SILNIK Do wymiany są 2 poduszki silnika. c) UKŁAD HAMULCOWY Każdy zacisk w niedługim czasie zostanie rozebrany, wyczyszczony a prowadniczki spolerowane. W kwestii przeróbek: a) SILNIK Tutaj będę musiał w tej sprawie odwiedzić Coobcia .Standartowo: mod rozrządu + jak starczy funduszy strojenie. b] UKŁAD WYDECHOWY Poprowadzenie do końca 2,25". d) UKŁAD ZAPŁONOWY Jako że konkretne przewody już jeżdżą w aucie pozostaje tylko przyspieszyć zapłon. e) UKŁAD HAMULCOWY 4x tarcze Mikoda z serii GT + dobry klocek ( nie wiem jeszcze jaki, doradźcie coś dobrego…) + przewody w oplocie firmy HEL i oczywiście płyn hamulcowy z wyższej półki, ale nie jakiś super sportowy, bo i tak nie wykorzystam jego właściwości, ponieważ po torach nie latam I to na razie tyle . Fotki zapodam jak autko wróci od mechanika – na pewno jeszcze w tym tygodniu. Pozdrawiam A teraz obiecane foto:) Dawnie mnie tu nie było, a w Almerce troszkę się pozmieniało Na pokład wleciał SSAC owinięty bandażem termo, stożek Fujita 3" w kompletnej zabudowie z CAI z halogenu, springi Eibach Pro-Kit - 30mm + amorki Kayaba Exel G przód, Bilstein B4 tył, grill z Almery VZ-R. Została również ogarnięta estetyka pod maską. No i tak się teraz prezentuje (2 ostatnie foty): Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grucha jr Opublikowano 2 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2011 Ładna furka, chyba ostatnio Cię widziałem na Al. Krakowskiej w okolicy Hynka... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patrolinex Opublikowano 3 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2011 Dzięki . Tak też mi się wydawało, że to Ty, pisałem na innym forum w pozdrowieniach . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kogster Opublikowano 5 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2011 ladny egzemplarz, elegancko pod maska wypucowales , ( mi by sie taki silnicz ek przydal) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patrolinex Opublikowano 7 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2011 Z nowym modów dzisiaj wleciał końcowy RM Motors RM5 i od razu pojechałem na hamownię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sznurówka23 Opublikowano 8 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 No kurcze ładna jest i widzę mocy powoli przybywa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość _borewicz Opublikowano 8 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 Jak będziesz miał możliwość to wrzuć zdjęcie jak tłumik prezentuje się na aucie, jak z montażem nie było problemów jakie ma wymiary? Głowy nie urywa ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patrolinex Opublikowano 8 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 Jasne, zdjęcie wrzucę jutro, postaram się nagrać filmik. Parametry: http://moto.allegro.pl/tlumik-sportowy-rm-motors-rm5-i1901362962.html Z montażem nie było najmniejszego problemu. Idealnie mieści się bez żadnej kombinatoryki, aby nie niszczyć tłumika zamontowałem go przy pomocy opasek. Głośność? Jest głośno gdy schodzi z obrotów, ale da się wytrzymać. Dźwięk super rasowy, nie sam bass, ale to też za sprawą kolektora. W planach jest środkowy tej samej firmy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.