Gość attor Opublikowano 7 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2011 Powiedzcie czy się da i ma sens wymienić wszystkie zwykłe żarówki na LEDy (oprócz H4 i przeciw mgielnych)? Moje argumenty za tą operacją jest to że ledy mają większą żywotność i pobierają mniej prądu przez co akumulator szybciej się doładuje. Jakie żarówki wybrać żeby najlepiej nie było widać zmiany i nie zaszkodzić samochodowi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 7 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2011 Powiedzcie czy się da i ma sens wymienić wszystkie zwykłe żarówki na LEDy (oprócz H4 i przeciw mgielnych)? Moje argumenty za tą operacją jest to że ledy mają większą żywotność i pobierają mniej prądu przez co akumulator szybciej się doładuje. Jakie żarówki wybrać żeby najlepiej nie było widać zmiany i nie zaszkodzić samochodowi. nie da się tak poprostu wymienić żarówek,właśnie przez ten "pobór prądu"np.kierunki będa ci migały jak oszalałe Oczywiście jak się uprzesz to zrobisz tyle że nie będzie to dodatkowo zgodne z przepisami. Po drugie to by wymiana miała jakikolwiek sens to musiała by dotyczyć świateł głównych(tu były by jakieś oszczędności)reszta żarówek zarówno pobór prądu jak i zużycie(trwałość) jest stosunkowo o.k. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 8 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2011 ja mam postojowe z przodu i podświetlenie tablicy ,,,biały Ciepły !1!1 nie biały zimny inie ma problemu na przeglądach mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 8 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2011 ja mam postojowe z przodu i podświetlenie tablicy ,,,biały Ciepły !1!1 nie biały zimny inie ma problemu na przeglądach mm A czy widziałeś kiedykolwiek diagnostę który sprawdza żarówki??chyba nie,prawda?(ja bez problemu przeszedłem przegląd mimo czerwonych kierunków w civicu)A teraz weź sytuację stłuczka a firma ubezpieczeniowa połapie sie że oświetlenie nie zgodne z homologacją-zapomnij o odszkodowaniu i jeszcze może policja dowód zatrzymać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.