Guest attor Posted March 7, 2011 Share Posted March 7, 2011 Powiedzcie czy się da i ma sens wymienić wszystkie zwykłe żarówki na LEDy (oprócz H4 i przeciw mgielnych)? Moje argumenty za tą operacją jest to że ledy mają większą żywotność i pobierają mniej prądu przez co akumulator szybciej się doładuje. Jakie żarówki wybrać żeby najlepiej nie było widać zmiany i nie zaszkodzić samochodowi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
manix Posted March 7, 2011 Share Posted March 7, 2011 Powiedzcie czy się da i ma sens wymienić wszystkie zwykłe żarówki na LEDy (oprócz H4 i przeciw mgielnych)? Moje argumenty za tą operacją jest to że ledy mają większą żywotność i pobierają mniej prądu przez co akumulator szybciej się doładuje. Jakie żarówki wybrać żeby najlepiej nie było widać zmiany i nie zaszkodzić samochodowi. nie da się tak poprostu wymienić żarówek,właśnie przez ten "pobór prądu"np.kierunki będa ci migały jak oszalałe Oczywiście jak się uprzesz to zrobisz tyle że nie będzie to dodatkowo zgodne z przepisami. Po drugie to by wymiana miała jakikolwiek sens to musiała by dotyczyć świateł głównych(tu były by jakieś oszczędności)reszta żarówek zarówno pobór prądu jak i zużycie(trwałość) jest stosunkowo o.k. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Tofu Posted March 8, 2011 Share Posted March 8, 2011 ja mam postojowe z przodu i podświetlenie tablicy ,,,biały Ciepły !1!1 nie biały zimny inie ma problemu na przeglądach mm Link to comment Share on other sites More sharing options...
manix Posted March 8, 2011 Share Posted March 8, 2011 ja mam postojowe z przodu i podświetlenie tablicy ,,,biały Ciepły !1!1 nie biały zimny inie ma problemu na przeglądach mm A czy widziałeś kiedykolwiek diagnostę który sprawdza żarówki??chyba nie,prawda?(ja bez problemu przeszedłem przegląd mimo czerwonych kierunków w civicu)A teraz weź sytuację stłuczka a firma ubezpieczeniowa połapie sie że oświetlenie nie zgodne z homologacją-zapomnij o odszkodowaniu i jeszcze może policja dowód zatrzymać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.