Guest gipsmen Posted March 7, 2011 Share Posted March 7, 2011 Sluchajcie jestem nowym uzytkownikiem takiej almerki jak w temacie Powiedzicie mi pprosze do ilu moge bezpiecznie ja "krecic" zeby "jezdzila" tak jak powinna poprzednio jezdilem dieslem no a tam wiadomo troszke inaczej. dzieki Link to comment Share on other sites More sharing options...
nunu85 Posted March 7, 2011 Share Posted March 7, 2011 Powiedzicie mi pprosze do ilu moge bezpiecznie ja "krecic" zeby "jezdzila" tak jak powinna poprzednio jezdilem dieslem no a tam wiadomo troszke inaczej. jak będziesz ją męczył dopiero po dobrym rozgrzaniu, to spokojnie do czerwonego pola mozesz sobie dojeżdzać. Po takich zabawach warto też dać silnikowi odpocząc dobra minutę- dwie przed wyłączeniem. Najgorsze jest pałowanie na zimno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest gipsmen Posted March 7, 2011 Share Posted March 7, 2011 "dobrze rozgrzac" - ile silnik musi pochodzic w taka pogode np jak teraz jest? przed taka jazda oczywiscie o jakiej mowa Link to comment Share on other sites More sharing options...
nunu85 Posted March 7, 2011 Share Posted March 7, 2011 "dobrze rozgrzac" - ile silnik musi pochodzic w taka pogode np jak teraz jest? przed taka jazda oczywiscie o jakiej mowa Aż wskazówka od temperatury przestanie już wzrastać i ustabilizuje się gdzieś w połowie skali plus jeszcze przynajmniej jakies 5-10 minut, bo olej rozgrzewa się wolniej od płynu chłodniczego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.