przemek-g Opublikowano 8 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2011 witam mam almerę n16 1.5 2002 i od kilku miesięcy naprzemian zapalają się i gasną różne żaróweczki podświetlenia zegarów (nie mrugają tylko np pali się tylko pod prędkościomierzem, za parę dni pali się też pod obrotomierzem, za parę tygodni gasną wszystkie na 2 dni itp) Już się przyzwyczaiłem ale zaczyna mnie to wkurzać. Podobnie jest z podświetleniem prędkościomierza dmuchawy - na 1 i 2 się pali a po przekręceniu na 3-4 gaśnie. Czy to jakiś większy problem czy po prostu wymienić żarówki na nowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mllodzian Opublikowano 8 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2011 według mnie to nie problem żarówek.. myślę,że małe prawdopodobieństwo żeby wszystkie się poprzepalały.. ja mam z 2001 i wszystkie palą się.. zatem pewnie coś gdzieś nie łączy. a w duże mrozy nie świeciły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek-g Opublikowano 8 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2011 od paru miesięcy nie świeci się pod temperaturą/paliwem, a prędkościomierz i obrotomierz to tak na zmianę był okres, że poza przebiegiem miałem czarne zegary (myślałem, że może bezpiecznik albo, że w końcu wszystkie sie przepaliły) już miałem się brać za wymianę i znów się zapaliły - najpierw środek później lewa strona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Cronos Opublikowano 8 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2011 Sprawdź, czy wszystkie żarówki w tylnych lampach Ci się palą i czy ogólnie zapalają się prawidłowo (czy np. wciśnięcie hamulca nie powoduje zapalenie się migacza, albo włączenie migacza nie powoduje, że miga on na zmianę ze światłem stopu ). Jakieś dwa tygodnie temu na forum inny użytkownik pytał się o problem właśnie tylnych lamp i wspominał, że czasem gaśnie mu podświetlenie zegarów (bodajże wtedy jak wciskał hamulec albo włączał światła mijania). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mllodzian Opublikowano 8 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2011 były mrozy i mogło przestać przewodzić. teraz trochę wilgoci i świecą.. sprawdź to co Cronos pisze. jak masz podobnie to szukaj tamtego tematu,a jak tylko z dechą problem to sprawdzaj wszystkie połączenia;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dylanowski Opublikowano 8 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2011 nie laczy cos i juz, dostan sie do zarowek, wyjmij, dmuchnij, psiknij czyms i bedzie swiecilo.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek-g Opublikowano 9 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2011 Instalację w aucie mam w porządku (mam fioła na punkcie prawidłowego działania reflektorów i żarówek) Więc raczej będę musiał dobrać się do żarówek pod deską i sprawdzić ich połączenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek22 Opublikowano 22 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2011 mam pytanie jakie ida zaroweczki do podswietlenia zegarów almera 2.2di 2000r bo jedna padła a reszta pewnie na wykonczeniu jest i chciałem je powymieniac na led cos takiego jak na rysunku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gwaltek Opublikowano 22 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2011 mam pytanie jakie ida zaroweczki do podswietlenia zegarów almera 2.2di 2000r bo jedna padła a reszta pewnie na wykonczeniu jest i chciałem je powymieniac na led cos takiego jak na rysunku kolego to co na rysunku (w oplu spotkałem się z takimi) to trochę inna oprawka niż nissanowska(widziałem 2 rodzaje w zegarach w n16) są takie z wymiennymi żarówkami i z żarówkami na "stałe"... sprawdzałem led'y o walcowatym kształcie i świeciły "za punktowo", widać było dosyć spore nierównomierne podświetlenie... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek22 Opublikowano 22 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2011 ok dzieki wiec lepiej kupic same ledy, ja ledy stosuje do podswietlania pokreteł i nakładam gumke taka co była na zarowce orginalnej i dobrze rozprasza swiatło tylko jest problem bo te ledy szybko sie przepalaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zabol57 Opublikowano 22 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2014 witam mam almerę n16 1.5 2002 i od kilku miesięcy naprzemian zapalają się i gasną różne żaróweczki podświetlenia zegarów (nie mrugają tylko np pali się tylko pod prędkościomierzem, za parę dni pali się też pod obrotomierzem, za parę tygodni gasną wszystkie na 2 dni itp) Już się przyzwyczaiłem ale zaczyna mnie to wkurzać. Podobnie jest z podświetleniem prędkościomierza dmuchawy - na 1 i 2 się pali a po przekręceniu na 3-4 gaśnie. Czy to jakiś większy problem czy po prostu wymienić żarówki na nowe? witam mam podobny problem, jak walne w dechę ręką to sie zapalały, teraz przestało mi sie świecić podświetlenie temp. i wskaznik paliwa obrotomierz i prędkościomierz jeszcze świeci, wie ktoś o co chodzi i jak to naprawić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kabi Opublikowano 23 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2014 Ja bym sprawdził, czy nie ma zimnych lutów na płytce i oprawki żarówek, czy dobrze stykają się ze ścieżkami. Natomiast stukanie po desce może doprowadzić do pęknięcia, albo co gorsze zwarcia jeżeli instalacja nie jest w pełni sprawna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi