nestio_vip Opublikowano 8 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2011 Witam. Czy tak jest w kazdej Almerze n16 przed FL , ze bat antenowy zakonczony jest "dziura" z gwintem, a pret z gwintem jest w czesci zamocowanej do dachu? Czy ta koncowke da sie wykrecic? U mnie ta koncowka zostala w dachu i mam problem z kupieniem anteny w sklepie czy na allegro:( Wiecie cos na ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gwaltek Opublikowano 8 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2011 Witam. Czy tak jest w kazdej Almerze n16 przed FL , ze bat antenowy zakonczony jest "dziura" z gwintem, a pret z gwintem jest w czesci zamocowanej do dachu? Czy ta koncowke da sie wykrecic? U mnie ta koncowka zostala w dachu i mam problem z kupieniem anteny w sklepie czy na allegro:( Wiecie cos na ten temat? ja mam bat razem z gwintem a na dachu "otworek"... czyli odwrotnie ... niż ty ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nestio_vip Opublikowano 9 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2011 ja mam bat razem z gwintem a na dachu "otworek"... czyli odwrotnie ... niż ty ;p No to o co tu chodzi? Czy jest mozliwe, ze to sie wykrecilo? Ze da sie wykrecic ten"pret"? Kurde zaraz sie okaze ze tylko ja tak mam:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość thk Opublikowano 9 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2011 Witam. Czy tak jest w kazdej Almerze n16 przed FL , ze bat antenowy zakonczony jest "dziura" z gwintem, a pret z gwintem jest w czesci zamocowanej do dachu? Czy ta koncowke da sie wykrecic? U mnie ta koncowka zostala w dachu i mam problem z kupieniem anteny w sklepie czy na allegro:( Wiecie cos na ten temat? A u mnie wygląda to tak samo, co do samej końcówki to nie miałem potrzeby jej demontować (w sytuacji -> myjnia automatyczna - po prostu zdejmowałem sam "bat"). Popytam rodzinkę czy ew. coś majstrowali przy samej antenie zanim auto wpadło w moje łapy. Jak skończę prace na dziś to przyjrzę się temu bliżej i jak będzie okazja cyknę jakąś fotkę żeby łatwiej było to opisać "graficznie". Pozdrawiam. THK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nestio_vip Opublikowano 9 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2011 A u mnie wygląda to tak samo, co do samej końcówki to nie miałem potrzeby jej demontować (w sytuacji -> myjnia automatyczna - po prostu zdejmowałem sam "bat"). Popytam rodzinkę czy ew. coś majstrowali przy samej antenie zanim auto wpadło w moje łapy. Jak skończę prace na dziś to przyjrzę się temu bliżej i jak będzie okazja cyknę jakąś fotkę żeby łatwiej było to opisać "graficznie". Pozdrawiam. THK. Spoko, dzieki. Chodzi o to ze zlamal mi sie bat i musze go wymienic, ale nie moge go nigdzie dostac, a w ASO przeplacac nie mam zamiaru.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość thk Opublikowano 9 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2011 W zasadzie ciekawa sprawa. Nigdy się nie zastanawiałem ani nad połączeniem ani nad samą budową tego zestawu. Działał, działa więc... Informacje o ew. przeróbkach: pierwszy właściciel nieuchwytny dziś, a kuzyn mówi, że on nic nie robił i jego ojciec najpewniej też nic z tym nie robił, jedynie ograniczył się do wymiany radia (ku mojej radości ). Foto: antena "zamontowana": antena "zdemontowana": gniazdo "bicza": *no niezła nazwa mi wyszła; "antena" od "tyłu": "mocowanie": Miałem tylko chwile więc nie sprawdzałem czy da się to ustrojstwo (element przypominający miedzianą końcówkę) odkręcić - ręcznie nie drgną ale i też nie przykładałem się za mocno by tego nie uszkodzić. Chętnie się dowiem jakby to wymienić, odkręcić, sprawdzić, i ogólnie czy to "normalne". Pozdrawiam. THK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gwaltek Opublikowano 9 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2011 W zasadzie ciekawa sprawa. Nigdy się nie zastanawiałem ani nad połączeniem ani nad samą budową tego zestawu. Działał, działa więc... Informacje o ew. przeróbkach: pierwszy właściciel nieuchwytny dziś, a kuzyn mówi, że on nic nie robił i jego ojciec najpewniej też nic z tym nie robił, jedynie ograniczył się do wymiany radia (ku mojej radości ). Foto: antena "zamontowana": antena "zdemontowana": gniazdo "bicza": *no niezła nazwa mi wyszła; "antena" od "tyłu": "mocowanie": Miałem tylko chwile więc nie sprawdzałem czy da się to ustrojstwo (element przypominający miedzianą końcówkę) odkręcić - ręcznie nie drgną ale i też nie przykładałem się za mocno by tego nie uszkodzić. Chętnie się dowiem jakby to wymienić, odkręcić, sprawdzić, i ogólnie czy to "normalne". Pozdrawiam. THK. mam dokładnie tak samo tylko że ja wykręcam to ustrojstwo razem z anteną tylko jak z ciekawości próbowałem rozebrać bat na części pierwsze to wyjęło się to "miedziane" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nestio_vip Opublikowano 9 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2011 mam dokładnie tak samo tylko że ja wykręcam to ustrojstwo razem z anteną tylko jak z ciekawości próbowałem rozebrać bat na części pierwsze to wyjęło się to "miedziane" Wszystko fajnie Panowie, ale ja mam Alme 1.8 2001r. przed FL i mam antene z tylu dalu i do tego czesc w dachu jest nieruchoma, wiec chyba nie o to mi chodzi:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość thk Opublikowano 9 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2011 Wszystko fajnie Panowie, ale ja mam Alme 1.8 2001r. przed FL i mam antene z tylu dalu i do tego czesc w dachu jest nieruchoma, wiec chyba nie o to mi chodzi:( W zasadzie interesujące, są almery w wersji 5 drzwiowej HB z anteną z przodu i z tyłu, tak samo sedany są przód i tył, ale np 3 drzwiowego HB z anteną z przodu nie widziałem (pobieżnie przeglądając sieć też nie znalazłem). Ktoś może wie czym spowodowane były różnice w montażu? *wyposażeniem, radiem, udziwnieniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaziu588 Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Moim zdaniem ten bat nie jest od tego gniazda. Poza tym końcówka wyleciała z bata dlatego została w gniazdzie na dachu. Kombinerkami a najlepiej kluczem odkreć ten dynks i kup nowy bat. Ja wlasnie kupilem antene. hatchback na przód dachu.20zł na alledrogo. nr aukcji 1704421442 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi