Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

wyciąganie radia/CD w Tino

sf1

Recommended Posts

Witam,

Zakładam temat, bo szukałem na forum, ale nie znalazłem opisu jak wyciągnąć oryginalne radio/CD z Tinki (2,2DCI 2004r.). Nie mogę wyciągnąć płytki CD (zablokowała się). Czytałem, że to dosyć częsta przypadłość. Jak myślicie ? Bawić się samemu w demontaż i naprawę czy dać do serwisu?

Nad radiam jest taka wklęsła półka .... przynajmniej w moim tak jest Tino 2002r. Półkę śrubokretem podważasz na bokach i ją wyciągasz. Wśrodku dwa blachowkręty odkręcasz i ..... wyjmujesz radyjko oryginalne :D Pozdro.

• 2 weeks later...

Nad radiam jest taka wklęsła półka .... przynajmniej w moim tak jest Tino 2002r. Półkę śrubokretem podważasz na bokach i ją wyciągasz. Wśrodku dwa blachowkręty odkręcasz i ..... wyjmujesz radyjko oryginalne :D Pozdro.

Niestety ja mam z 2004 r. Tutaj jest całkiem inaczej to zabudowane. Nie widzę, żeby łatwo można było cokolwiek wyciągnąć.

Guest mirekg9

Ty masz pewnie takie jak na foto? Przypuszczam, że aby się do niego dostać to trzeba zacząć obudowy gdzieś przy tunelu-podłodze. Ja jeszcze niestety ale tego nie rozbierałem.

Ty masz pewnie takie jak na foto? Przypuszczam, że aby się do niego dostać to trzeba zacząć obudowy gdzieś przy tunelu-podłodze. Ja jeszcze niestety ale tego nie rozbierałem.

Dokładnie takie samo. Nie wiadomo z której strony zabrać się za to, żeby czegoś nie połamać.

Guest mirekg9

Najpierw musisz zdemontować schowek, nastepnie osłonę pod kierownicą /za którą są bezpieczniki/. Potem zabierasz się za odkręcenie obudowy w którym zamontowane jest radio. Dolne śruby są widoczne przy pedale gazu i i od strony pasażera. Do górnych dostaniesz się po zdemontowaniu schowka i osłony. Jak chcesz wiedziec jak to wygląda, to mogę ci foto przesłac na meila.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...