krzysiek_09 Opublikowano 14 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2011 witam nadarzyła mi się okazja zakupu silnika z k11 1.0 16V i zastanawiam się nad wsadzeniem go do k10 wiem że były już poruszane podobne tematy ale nie moge znależć konkretnych odpowiedzi czy silnik będzie pasować do k10 (chodzi mi o mocowanie poduszek) co z wiązką elektryczną? skrzynią biegów ? czy jest to wogóle opłacalne ( nie chodzi o pieniądze bo silnik za śmieszną cene, chodzi mi o to jak on by się sprawdziła w budzie od k10 czy auto zyska na mocy) ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alfabox0266 Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Może tutaj coś znajdziesz co Ciebie interesuje.Do dzisiaj siedzi pod maską i sprawuje się nie najgorzej CG10 w K10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektryk1e Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2011 to nie auto zyskuje na mocy tylko silnik jesli masz gdzie dlubac i czym dlubac, jesli masz pojecie o tym ogarniesz wszystko to dlaczego nie zrobic tego dla wlasnej satysfakcji. wez pod uwage ze musisz przerobic: uklad paliwowy uklad chłodzenia sterowanie(komputer, wiazka) mocowanie silnika wydech dolot skrzynie biegow w tym wodziki itp. wszystkie linki i mase innych pierdół które wbrew pozorom zajmuja duzo czasu wszystko da sie zrobic:) najwazniejsze sa checi i fundusze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alfabox0266 Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Tak jak pisze elektryk1e,wszystko zależy co chcesz osiągnąć ,za ile i czy masz wystarczającą wiedzę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.