krzysiek_09 Posted March 14, 2011 Share Posted March 14, 2011 witam nadarzyła mi się okazja zakupu silnika z k11 1.0 16V i zastanawiam się nad wsadzeniem go do k10 wiem że były już poruszane podobne tematy ale nie moge znależć konkretnych odpowiedzi czy silnik będzie pasować do k10 (chodzi mi o mocowanie poduszek) co z wiązką elektryczną? skrzynią biegów ? czy jest to wogóle opłacalne ( nie chodzi o pieniądze bo silnik za śmieszną cene, chodzi mi o to jak on by się sprawdziła w budzie od k10 czy auto zyska na mocy) ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
alfabox0266 Posted April 4, 2011 Share Posted April 4, 2011 Może tutaj coś znajdziesz co Ciebie interesuje.Do dzisiaj siedzi pod maską i sprawuje się nie najgorzej CG10 w K10 Link to comment Share on other sites More sharing options...
elektryk1e Posted April 4, 2011 Share Posted April 4, 2011 to nie auto zyskuje na mocy tylko silnik jesli masz gdzie dlubac i czym dlubac, jesli masz pojecie o tym ogarniesz wszystko to dlaczego nie zrobic tego dla wlasnej satysfakcji. wez pod uwage ze musisz przerobic: uklad paliwowy uklad chłodzenia sterowanie(komputer, wiazka) mocowanie silnika wydech dolot skrzynie biegow w tym wodziki itp. wszystkie linki i mase innych pierdół które wbrew pozorom zajmuja duzo czasu wszystko da sie zrobic:) najwazniejsze sa checi i fundusze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alfabox0266 Posted April 4, 2011 Share Posted April 4, 2011 Tak jak pisze elektryk1e,wszystko zależy co chcesz osiągnąć ,za ile i czy masz wystarczającą wiedzę Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.