Maciek90 Opublikowano 17 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2011 Mam problem z moim tino. Od 2 tygodni obserwuje pukanie podczas puszczania sprzegla, gdy jade sobie spokojnie i wdepne wtedy tez puka i slychac to pukanie tez czasami na dolach. Dodam ze pukanie jest coraz silniejsze. Silnik 2.2Di przebieg 232000km a i dodam ze jak jezdze z pedalem w podlodze to prawie tego nie slychac. dzisiaj podnioslem samochod na lewarek i okazalo sie ze cale lewo kolo sie telepie, luzy 2-3cm na kazda strone. Co to jest lozysko czy cos z polosia, polos jest dokrecona i wraz to samo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 18 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2011 Mam problem z moim tino. Od 2 tygodni obserwuje pukanie podczas puszczania sprzegla, gdy jade sobie spokojnie i wdepne wtedy tez puka i slychac to pukanie tez czasami na dolach. Dodam ze pukanie jest coraz silniejsze. Silnik 2.2Di przebieg 232000km a i dodam ze jak jezdze z pedalem w podlodze to prawie tego nie slychac. dzisiaj podnioslem samochod na lewarek i okazalo sie ze cale lewo kolo sie telepie, luzy 2-3cm na kazda strone. Co to jest lozysko czy cos z polosia, polos jest dokrecona i wraz to samo. Jeśli miałeś już samochód w górze to mogłeś sprawdzić łączenie półośki. Jak koło masz dokręcone, to może być zatarte łożysko które zaczęło obracać się w piaście. Piasta do wymiany, nowe łożysko lub cały komplet z zwrotnicą - lecz nie wiadomo w jakim stanie kupisz. Ja miałem podobny przypadek - zatarte łożysko i wyrobiło piaste. Tak czy tak mósisz jechać do mechaniora, bo piasty przypuszczam że i tak sam nie zdejmniesz lub uszkodzisz półośke. A i tak do tego dużego łożyska potrzebna jest prasa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek90 Opublikowano 18 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2011 Okazalo sie ze poloska byla niedokrecona. Dokrecilem ja i tak to sie skonczylo, gowno jakie! musialem kupic nowa za 300zl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.