Gość Jacu_21 Opublikowano 16 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2011 Witam, p11 2.0 slx hatchback Przeszukałem chyba całe forum, potrzebuję kupić nowe tarcze i klocki, proszę o opinie najlepszych w stosunku jakość/cena. Z góry zaznaczę że nie potrzebuję super tarcz i klocków typu "hamowanie z 200-0" do normalnej jazdy ... Czy taki zestaw nadawał by się na przód? http://allegro.pl/tarcze-ham-klocki-prz-nissan-primera-p10-p11-hit-i1463822967.html czemu jest taki tani? czy to jakiś ostry badziew i nie warto? lepiej doinwestować do np tych? jak one się sprawują są dobre? zasadnicze pytanie czy warto wydać na nie tyle pieniędzy ? http://allegro.pl/tarcze-trw-klocki-nissan-almera-n16-primera-p11-i1508036192.html Jeśli wymieniać przód i tył to na jednakowe i w jednakowym czasie? Proszę o szybkie odpowiedzi, jeśli macie konkretne propozycję to proszę o przykładowe linki zestawów np. z allegro byłbym wdzięczny. Jeśli temat był to przepraszam i proszę o link (niestety nie doszukałem się dyskusji na temat zestawu tarcz i klocków do p11) Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek1958 Opublikowano 16 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2011 Czesc. temat byl poruszany. Ja tez nie szaleje z tarczami. Zalezy na ile Cie stac. Czy przod i tyl razem . To zalezy jaki bedzie stan jak sciagniesz kola. Jesli tyl bedzie dobry to nie ma potrzeby wymieniac. Jest jedno male ale . Musisz zobaczyc jaka jest srednica tarcz . W jednej aukcji masz 257mm a na drugie 280mm. Ja mam akurat 280mm. Autko po lifcie. Nie wiem ja kupilem tarcze firmy ABE przod i tyl. Przod tarcza 82zl tyl 65zl. Klocki tez srednia polka. . Ponoc sa dobre tarcze firmy NIKODA (polska firma ) na przod do mnie to chyba cena byla 100zl przed podwyzka VAT. Moje zdanie jest takie. Lepiej zainwestowac w lepsze klocki co uczynilem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maius Opublikowano 16 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2011 Przesadne oszczędzanie też nie jest dobre. Bo jak po jednym ostrzejszym hamowaniu tarcze ci się przegrzeją, to skończy się na płaceniu jeszcze raz. TRW parę osób chwaliło w dziale ogólnym, w temacie o tarczach. Jakieś tańsze zestawy lubią też popiskiwać, co jest wkurzające. Sam będę pewnie wymieniał wszystko w tym roku i uważam, że w jakieś sportowe zestawy nie ma sensu inwestować, ale hamulce to jednak lepiej mieć lepsze niż gorsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nice-wawa Opublikowano 16 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2011 (edytowane) Na przodzie klocki TRW wytrzymały mi prawie 70tyś km , tarcze też TRW były zakładane nowe razem z klockami i jest mały próg więc myślę że spokojnie następne tyle można przejechać . Tył już jakieś tańsze tarcze i klocki ferodo premier Przód czy tył nie musisz wymieniać w jednym czasie , ważne żeby układ hamulcowy był sprawny . Przed kupnem dobrze się upewnij jaki masz wymiar tarcz bo z przodu jak i z tyłu występowały różne rozmiary . Edytowane 16 Marca 2011 przez nice-wawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jacu_21 Opublikowano 16 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2011 (edytowane) Aha czyli ogólnie rzecz biorąc polecacie ten zestaw TRW za 350-400 zł i lepiej do niego dołożyć ? Jak mam rozpoznać rozmiar tarcz? Dzisiaj próbowałem wyczytać na tych starych ale nic nie widać ;| od czego jest zależna różnica w rozmiarach tych tarcz? od silnika? czy po prostu od roku produkcji? z przodu będzie inaczej rozmiarowo niż z tyłu? a może znacie jakieś inne, lepsze zestawienie tarcz + klocki lepszych od tych TRW w cenie 300-400 zł za komplet przód? Edytowane 16 Marca 2011 przez Jacu_21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek1958 Opublikowano 16 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2011 Sciagnij kolo przednie wez linijke czy tasme i zmierz srednice tarczy. Tak bedzie najprosciej i najszybciej. Mysle ze TRW bedzie to dobry wybor. Wiem ze tarcze i klocki firmy ATE tez jest to gorna polka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wojtas1980 Opublikowano 16 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2011 Witaj Układ hamulcowy to najważniejszy układ bezpieczeństwa w samochodzie. Tarcze i klocki wymienia się rzadko więc nie oszczędzaj i kup dobre jakości. TRW ATE DELPHI AKEBONO KASHIYAMA. Kiepskie tarcze szybko się robią krzywe Odradzam kupno na Allegro. W sklepie zapłacisz 30zł wiecej lecz nigdy nie ma problemów z wymianą ,nie czekasz na paczki i nie płacisz za przesyłki. Kolejna wada Allegro to reklamacje potrafią być rozpatrywane bardzo długo. Na Allegro dużo jest również podróbek. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marlos90 Opublikowano 16 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2011 ja dodam coś na temat TRW ponieważ mam z przodu jako komplet (klocki + tarcze) i nie brudzą bardzo felg, nigdy nie miałem czarnego nalotu na alufelgach.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borciuch1964 Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Witam, p11 2.0 slx hatchback Przeszukałem chyba całe forum, potrzebuję kupić nowe tarcze i klocki, proszę o opinie najlepszych w stosunku jakość/cena. Z góry zaznaczę że nie potrzebuję super tarcz i klocków typu "hamowanie z 200-0" do normalnej jazdy ... Czy taki zestaw nadawał by się na przód? http://allegro.pl/tarcze-ham-klocki-prz-nissan-primera-p10-p11-hit-i1463822967.html czemu jest taki tani? czy to jakiś ostry badziew i nie warto? lepiej doinwestować do np tych? jak one się sprawują są dobre? zasadnicze pytanie czy warto wydać na nie tyle pieniędzy ? http://allegro.pl/tarcze-trw-klocki-nissan-almera-n16-primera-p11-i1508036192.html Jeśli wymieniać przód i tył to na jednakowe i w jednakowym czasie? Proszę o szybkie odpowiedzi, jeśli macie konkretne propozycję to proszę o przykładowe linki zestawów np. z allegro byłbym wdzięczny. Jeśli temat był to przepraszam i proszę o link (niestety nie doszukałem się dyskusji na temat zestawu tarcz i klocków do p11) Pozdrawiam ! i jakie kupiles? ja tez sie przymierzam do wymiany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jacu_21 Opublikowano 26 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2011 (edytowane) i jakie kupiles? ja tez sie przymierzam do wymiany Ze względu na to, że zamówiłem w hurtowni sporo części dostałem niezły rabat. Klocki i tarcze mało znane (nigdy wcześniej nie słyszałem o tej firmie) Kupiłem produkt alpha? (nawet na allegro się nie doszukałem) w hurtowni sprzedawca mówił że są w miarę dobre (nie odbiegają zbytnio od tych "lepszych" i nie warto dopłacać do np. TRW) nie piszczą i nie pylą, a kupiłem je po taniości za tarcze i klocki przód coś ok 200-250 zł. Moje spostrzeżenia do tej pory, troszkę pylą (nie tragicznie) hamują przyzwoicie był moment gdzie troszkę piszczały ale już jest ok także jak za tą cenę jestem bardzo zadowolony. Edytowane 26 Lipca 2011 przez Jacu_21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAAAD Opublikowano 26 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2011 http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/5742-jakie-klocki-i-tarcze/ Może tutaj znajdziesz odp. Temat sporo rozwniety o jakości do ceny. Pewnie czytałes sporo na forum. W sklepie mozna sie dowiedzieć o nie najtańszych ale za rozsądna cene i dobry produkt. A trw napewno są dobre. A tak jak pisza na allegro jest sporo podróbek i lepiej czasami 30 zeta dołożyc i kupić u siebie w sklepie. A jeszcze jak czasami jest kilka rodzai to całkiem trzeba do sklepu jechac. A wysyłkowo juz gorzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi