Gość robertp74 Opublikowano 17 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2011 Witam. Jestem tu nowy. Posiadam Primerkę Sedan 2002r. od czerwca. Nie znalazłem wątku dotyczącego wymiany żarówek w tylnich lampach więc pozwoliłem sobie poprosić Was o pomoc. Czy mógłby ktoś napisać, podpowiedzieć jak wymienić żarówkę światła pozycyjnego i stopu w P12 sedanie? Chcialem to zrobić sam, kupiłem żaróweczkę, odchyliłem tapicerkę, zobaczyłem wiązkę kabli i gumową zaślepkę i pomyślałem ze sprawa jest banalna... A tu lipa.... I nie wiem jak sie dostać do żarówek. W moim poprzednim aucie (Peugeot 405 SRI) taka wymiana zajmowala okolo 10sekund... Pozdrawiam Forumowiczów i z góry dziękuję za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zielony94 Opublikowano 17 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2011 co prawda ja mam hatchback i z tego co ja pamiętam to trzeba wyjąć całą lampę i wtedy odkręcamy tą czarną zaślepkę i na tej zaślepce są wszystkie żarówki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOLF79 Opublikowano 17 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2011 Witam,co do wymiany żarówki w tylnej lampie to wypinasz zatrzaski,odsłaniasz "tapicerkę" następnie masz dwie śróbki i ostrożnie wyciągasz cały klosz,który jest na zatrzaskach,a potem z górki...postojowych jeszcze nie miałem okazji wymieniac.PZDR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robertp74 Opublikowano 21 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2011 Dziękuję bardzo za podpowiedzi. Bardzo się przydały. Rzeczywiście po ściagnięciu tapicerki są 2 śrubki do odkręcenia i 2 zatrzaskowe spinki. Prosta sprawa jak się wie co i jak. Ale w głowie mi sie trochę nie mieści, że żeby wyciągnąć żarówkę trzeba ściągać cały klosz.... Jak za chwilę przepali mi się któraś z pozostałych żarówek i bede musial zrobic dokładnie to samo, to mnie krew zaleje Dzięki i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sokol_tur Opublikowano 15 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2013 podepnę się pod temat , Pomoże mi ktoś z wymianą stopu w Kombi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cechu0302 Opublikowano 16 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2013 W kombi wyjmujemy całą lampę. Tuż przy lampie są dwie zaślepki zasłaniające śruby, po odkręceniu lekko pociągamy i gotowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 18 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2013 Jak zdejmiesz kostkę i będziesz miał lampe na wierzchu to spryskaj kontaktem styki dla poprawy połączeń i na przyszłość. Dobrze dopasuj zaślepkę świateł bo lubi sie źle wpasować i klosz paruje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.