mucka38 Posted March 17, 2011 Share Posted March 17, 2011 Witam , jestem na kupnie Q-ia z silnikiem 1,5 dci przebieg 119 000 km. Wczoraj przejechałem sie autem i odczucia ogóne sa na plus , jednak zastanawia mnie sprawa słyszalnego gwizdu podczas dodawania gazu na postoju . Wiem ze turbina potrafi gwizdac , ale czy az tak mocno jest ja słychac w tych silnikach ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
manix Posted March 17, 2011 Share Posted March 17, 2011 Witam , jestem na kupnie Q-ia z silnikiem 1,5 dci przebieg 119 000 km. Wczoraj przejechałem sie autem i odczucia ogóne sa na plus , jednak zastanawia mnie sprawa słyszalnego gwizdu podczas dodawania gazu na postoju . Wiem ze turbina potrafi gwizdac , ale czy az tak mocno jest ja słychac w tych silnikach ? Sprawdź przewody intercoolera,może to tu przyczyna,swoją drogą ,silnik jak i cały samochod warto sprawdzic w dobrym warsztacie,przed zakupem by nie wladować sie na minę.mi tam nic nie gwiżdże.wył jak mialem dziurę w przewodzie intercoolera. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mucka38 Posted March 17, 2011 Author Share Posted March 17, 2011 Gosc który sprzedaje auto , ma podjechac jutro lub w sobote do serwisu . Ja oddzielnie wykonam przglad przed zakupowy (tak nazywa to Nissan) , tam miedzy innym jest podpiecie pod kompa i dignostyka silnika . Cholera , mam nadzieje ze bedzie OK , bo Qashqai na prawde mi sie spodobał Link to comment Share on other sites More sharing options...
em Posted March 17, 2011 Share Posted March 17, 2011 W moim 1,5dci słychać delikatny gwizd przy wciśnięciu gazu. Nic przeszkadzającego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maryn Posted December 21, 2016 Share Posted December 21, 2016 U mnie gwiżdże jakby w automacie chodził przy przyspieszaniu od 2500 obrotów Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.