Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

Gwizd z okolic silnika

mucka38

Recommended Posts

Witam , jestem na kupnie Q-ia z silnikiem 1,5 dci przebieg 119 000 km. Wczoraj przejechałem sie autem i odczucia ogóne sa na plus , jednak zastanawia mnie sprawa słyszalnego gwizdu podczas dodawania gazu na postoju . Wiem ze turbina potrafi gwizdac , ale czy az tak mocno jest ja słychac w tych silnikach ?

Witam , jestem na kupnie Q-ia z silnikiem 1,5 dci przebieg 119 000 km. Wczoraj przejechałem sie autem i odczucia ogóne sa na plus , jednak zastanawia mnie sprawa słyszalnego gwizdu podczas dodawania gazu na postoju . Wiem ze turbina potrafi gwizdac , ale czy az tak mocno jest ja słychac w tych silnikach ?

Sprawdź przewody intercoolera,może to tu przyczyna,swoją drogą ,silnik jak i cały samochod warto sprawdzic w dobrym warsztacie,przed zakupem by nie wladować sie na minę.mi tam nic nie gwiżdże.wył jak mialem dziurę w przewodzie intercoolera.

Gosc który sprzedaje auto , ma podjechac jutro lub w sobote do serwisu . Ja oddzielnie wykonam przglad przed zakupowy (tak nazywa to Nissan) , tam miedzy innym jest podpiecie pod kompa i dignostyka silnika . Cholera , mam nadzieje ze bedzie OK , bo Qashqai na prawde mi sie spodobał :)

W moim 1,5dci słychać delikatny gwizd przy wciśnięciu gazu. Nic przeszkadzającego.

• 5 years later...

U mnie gwiżdże jakby w automacie chodził przy przyspieszaniu od 2500 obrotów

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...