Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

nowe radio do tinki

Guest jarekdud
 Share

Recommended Posts

Guest jarekdud

Witam. Chcę wymienić standardowe radio z Tino 2001r. na inne. Wiem, że muszę kupić ramkę i...Byłem w sklepie - uzyskałem informację, że oprócz nowego odbiornika muszę zakupić adaptor - w tym wypadku hermesa...rozumiem, że nie ma standardowej kostki iso tak??? i jak jest z montażem samego radia...

Musisz dokupic przejscie z Nissan na ISO i podlaczasz radio bez problemu. Z samym montazem jest troche gorzej bo albo zamontujesz na fabryczne uchwyty od starego radia ale nie zalozysz wtedy ramki radia albo musisz rzezbic z dokupiona ramka i montowac do niej polkieszen.

Wymieniałem jednostkę 2 tyg. temu - tak to wygląda po zamontowaniu.

e6bdbfac.jpg

Edited by czmiel_t

Hej. Kostkę dokupisz na allegro chyba najszybciej :) A jeśli chodzi o ramkę ... drogo sobie to cenią, coś koło 50zł. Ja dwa arkusze skejki wygiełem, skleiłem, wyciełem, oszlifowałem i pomalowałem :D Trochę pracy było .... ale mam satysfakcję ;P pozdrawiam.

No ładnie Ci to wyszło ;) Widzę że w górnym schowku ... nawigacja. Też o tym myślałem ale nie miałem koncepcji na uchwyt do mojego blaupunkta. Ps. Jak wykombinowałeś zamocowanie? Pozdro.

Na razie stoi na fabrycznym uchwycie prowizorycznie. Montaż będzie w najbliższym czasie. Na stronce rob pokazał jak u siebie to rozwiązał.

Na razie stoi na fabrycznym uchwycie prowizorycznie. Montaż będzie w najbliższym czasie. Na stronce rob pokazał jak u siebie to rozwiązał.

Mógłbyś puścić tą stronkę z rozwiązaniem tej nawigacji. Z góry dzięki. :shiftyninja::dribble: