scuaz Opublikowano 19 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2011 Witam . W nissanie patrolu z 2000 roku który miał silnik 3.0di 4 cylindry zamontowałem silnik z patrola 1996 roku silnik 4.2 diesel 6 cylindrów. Zamontowany silnik jest całkowicie mechaniczny podłączyłem automat do grzania świec , klimatronik nie chciał się załączać to czujnik temperatury do sterowania komputera poszedł z 3.0 ,podłączyłem czujnik położenia wału i w chwili obecnej wskazanie obrotomierza x1.5 wychodzą rzeczywiste obroty , czy da sie to jakoś wystrić co by wskazanie było prawdziwe?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektryk1e Opublikowano 31 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2011 dzielnik impulsow, prosciej załozyc zegary od 6 garów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scuaz Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2011 dzielnik impulsow, prosciej załozyc zegary od 6 garów licznik w 4 i 6cio cylindrowym patrolu sa takie same , komputer przelicza impulsy a dzielnik może zmniejszyć ilośc ilmulsów , a jet potrzeba zwiększenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bastust Opublikowano 27 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2015 Na wstępie Witam! Panowie mam takiego swapa 4.2 wolnossaka w Y61i licznik zawyża jak cholera poprzedni właściciel powiedział mi że mam dzielić prędkość i kilometry o 2.25 chce oszaleć bo na każdej ekspresówce licznik zamykam Pomocy jak ugryź temat W każdym dotychczasowym 4x4 pojeździe prędkościomierz miał swój początek w reduktorze/ a potem albo ślimak i linka albo impulsometr a potem przeliczenie tego ... Tu pewnie impulsometr głupieje z 3.0 czy ktoś wyleczył temat .. proszę o poradę. Panowie bez obrazy czy tu k**wa coś się dzieje ktoś tu jest na tym forum!.? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.