Gość malin051986 Opublikowano 22 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2011 Witam wszystkich. Jestem z Białegostoku i miesiąc temu kupiłem nissana Almerę z 2004r z silnikiem 1,5B 98KM a przebiegiem 102tys km. Mam problem, ponieważ wydaje mi się że na taką moc silnika i na taką pojemność pali on zbyt dużo. Muszę się przyznać że jeżdżę głownie w mieście i na niezbyt długich odcinkach (czasem nawet nie zdąży się nagrzać)i zapaliła mi się kontrolka paliwa po przejechaniu 280km. Nadmieniam że na mój gust silnik pracuje w porządku i nie wyskakują mi żadne błędy. Może to normalne, ponieważ cały jeździ na ssaniu. Nie mam pojęcia. Dodatkowo Usłyszałem dzisiaj dziwne metaliczne dźwięki przy zmianie biegów. Nie wchodzą one precyzyjnie i łatwo jak w innych poprzednich moich autach, ale tragedii Greckiej nie ma. Płyny sprawdzałem dwa tygodnie temu i były na odpowiednim poziomie. Co to może być?? Dziękuję serdecznie za pomoc i wszelkie rady. Sorry że umieściłem dwa takie same tematy. Internet się przywiesił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 22 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2011 jak jeździsz cały czas na ssaniu to nie powinieneś się dziwić, przegoń trochę auto w trasie i wtedy zobacz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek-g Opublikowano 28 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2011 też mam Almerę n16, też jestem z Białegostoku, też myślałem, że pali za dużo... Tej zimy przy kilkunastostopniowych mrozach cieszyłem się jak spalił mniej niż 10 litrów na setkę przy trasach w mieście do 15 km. Z wiosną spalanie spadło do ok 9 litrów/100 km. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.