Gość yeti74 Opublikowano 26 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2011 mam taki problem,przy nie rozgrzanym silniku tzn. wskazowka temperatury jest poza polem czerwonym ale blisko,przy ponownym uruchomieniu silnkika obroty albo schodza do zera i gasnie albo blisko zera i po chili wracaja do normy,co to moze byc? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość looko Opublikowano 9 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 Witam mam dokładnie ten sam problem. P12 Silnik 2.0 140 kM. Kupiłem tydzień temu primerę i zauważyłem te same objawy. Na rozgrzanym silniku gdy dojeżdżam do skrzyżowania to obroty spadaja poniżej 500 a nawet czasami do 0 i albo sie podnoszą i silnik pracuje równiutko, albo auto gasnie. Po odpaleniu dzieje się to samo, albo spadają do 0 i auto gaśnie, albo się podnoszą i jest ok. Co to może być? Dzieje się to tylko na w pełni rozgrzanym silniku. Filtry i płyny nowe. Nie wiem jak ze świecami i przewodami WN. Gdzieś wyczytałem, że przyczyną może być przepływomierz, albo zawór EGR. Jeśli ktoś miał podobny problem i udało mu sie go rozwiązac to proszę o radę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 10 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2012 Napisałeś, >>>>że przeczytaleś<<<< i to sie chwali, bo inni piszą, zadają pytania a na forum nie poszukają. Jeśli czytałeś, to teraz praktykuj na swoim, gdyż przypadek - przypadkowi nie równy. Pozdrowionka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.