Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

kasowanie przebiegu międzyobsługowego przed FL

vortex
 Share

Recommended Posts

Witam

Po przekręceniu kluczyka na komputerze w aucie przed FL pokazuje się symbol naprawy (taki klucz maszynowy) i liczba. Informacja ta jest wyświetlana przed info o stanie oleju (BTW stan oleju w postaci kółeczek dostępny po naciśnięciu przycisku na kierownicy).

Domyślam się, że to wskaźnik przebiegu międzyobsługowego. (A może nie?).

Dwa pytania:

1. Co się wyświetli gdy ta liczba "dobije" do zera?

2. Czy istnieje możliwość zerowania przebiegu międzyobsługowego bez podpinania komputera?

Pozdrawiam

PS. Jakby ktoś miał skan z instrukcji obsługi dotyczący komputera przed FL - byłbym wdzięczny za podesłanie, ewentualnie wymienię oryginalną instrukcję modelu przed FL na instrukcję po FL.

mam ksiazkę - takze jak cos to zapraszam gdzieś w wygodne miejsce sąsiad:)

1. Co się wyświetli gdy ta liczba "dobije" do zera?

Samochód się zdematerializuje. Lepiej wtedy nie być w środku. :devil::rolleyes::dribble::D

Edited by huling

mam ksiazkę - takze jak cos to zapraszam gdzieś w wygodne miejsce sąsiad:)

Ale szanowny sąsiad ma autko po FL jak mniemam. Niemniej jednak z przyjemnością się spotkam.

Samochód się zdematerializuje. Lepiej wtedy nie być w środku. :devil::rolleyes::dribble::D

Tak myślałem - wolę zadziałać zanim to się stanie, chociaż mam jeszcze ok. 800 km.

Mam instrukcję ale od polifta - tam komputer jest inny.

Ale szanowny sąsiad ma autko po FL jak mniemam. Niemniej jednak z przyjemnością się spotkam.

Przed FL :) czy Twoj to ten WF stojacy czesto w poblizu fryzjera na chełmzyńskiej?

Przed FL :) czy Twoj to ten WF stojacy czesto w poblizu fryzjera na chełmzyńskiej?

Nie, mój ma numery bardzo egzotyczne. (DeKieL). Z fryzjera nie korzystam - zainwestowałem w maszynkę.

Jakieś propozycje odnośnie krótkiego meetingu? - PM me.

Nie, mój ma numery bardzo egzotyczne. (DeKieL). Z fryzjera nie korzystam - zainwestowałem w maszynkę.

Jakieś propozycje odnośnie krótkiego meetingu? - PM me.

Swoją drogą w którymś temacie opisywałem szczegółowo jak to zrobić, dobrze byłoby czasem używać nie tylko klawiatury ale i wyszukiwarki...

z Vtx przed chwila zalatwilismy temat - przy wlaczonym zaplonie [bez odpalenia silnika] wcisnac pokretlo przy zegarach "B" [to z prawej] na 3 sek - pojawi sie kluczyk i znow wcisnac i ....gotowe :)

przy okazji miałem przyjemnosc przejechac sie +2 2.0 dci - ma moc skubany aż w moim alarm z zazdrosci zeswirował :-)

z Vtx przed chwila zalatwilismy temat - przy wlaczonym zaplonie [bez odpalenia silnika] wcisnac pokretlo przy zegarach "B" [to z prawej] na 3 sek - pojawi sie kluczyk i znow wcisnac i ....gotowe :)

Potwierdzam. Niby prosta sprawa, ale sam bym tego nie wymyślił.

Dziękuję serdecznie sąsiadowi za pomoc.

Pozdrawiam.

• 2 years later...
Guest krucafux

WItam, a jak skasowaść informację o konieczności przeglądu w QQ po lifcie (silnik 2.0 dci). Wymieniłem olej, chciałem to zrobić zgodnie z instrukcją a tu du_a.W szystko się da, a gdy wchodzę w menu w opcję przeglodu nie ma możliwości skasowania i ustalenia kolejnego okresu międzyprzeglądowego.

Pomóżcie.