Guest damianw18 Posted March 29, 2011 Share Posted March 29, 2011 Witam. Po zmianie kół z 14.185.60 na 15.195.60 nastąpił problem z wspomaganiem mianowicie na parkingach przy niewielkiej prędkości ciężko chodzi mi wspomaganie, przy skręcaniu na max kierownicy piszczy. Dolałem płyn lecz problem nadal jest. Wiem że mam do wymiany łożysko na alternatorze a z tego co widziałem to pasek od wspomagania jest na tym co klinowy. Czy to może być wina łożyska? pompa pada? czy poprostu musze wymienic pasek? Z góry dziekuje za pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DINO Posted March 29, 2011 Share Posted March 29, 2011 naciągnij lub wymień pasek od klimy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest damianw18 Posted March 29, 2011 Share Posted March 29, 2011 naciągnij lub wymień pasek od klimy to pomoże czy po tym bedzie mozna stwierdzic przyczyne ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DINO Posted March 29, 2011 Share Posted March 29, 2011 przestanie piszczeć, i będzie lepiej się kręcić, choć jak masz większy rozmiar to odczucie będzie takie sobie Link to comment Share on other sites More sharing options...
paweleknowakowski Posted March 29, 2011 Share Posted March 29, 2011 ja mam podobnie, też zmieniłem i chociaż nie piszczy to działa inaczej. i jeszcze znalazło się mnóstwo luzów i stuków w zawieszeniu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.