Gość arson Opublikowano 30 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2011 Witam serdecznie klubowiczow Nissana . Mialem przerwe w eksploatacji mojej primerki (diesel 2,2 td 2002r). Jak nie mialem przez 2 lata z nia problemow to teraz wyszlko kilka i licze ze znajdzie sie kilka madrych glow dla ktorych moje problemy to pestka . Perwszy z nich to blokowanie tylnego prawego kola . Trzyma cos tylne kolo i to nie kiepsko do tego stopnia ze akumlator mialem rozladowany i potrzaba bylo 3 chlopa zeby go wogole ruszyc z miejsca . Po uruchomieniu i przejechaniu paru kilometrow bez zmian . Wyraznie mocno cos trzyma przy wolniejszym ruszaniu dobiegaja dziwne steki i jeki (w czasie kiedy auto stalo reczny nie byl zaciagniety wiec raczej wykluczam sprawy linki recznego). Druga sprawa to oswietlenie przednie .Dyskoteka sie zrobila ! mialem przepalone zarowki switel mijania lewj strony i postojowej z prawej . Wymienilem obie i teraz sytuacja odwrotna z tym ze zarowki sie nie przepalily bo nowa zakupiona w lewej lampie zaswieci a po wlozeniu do prawego leflektora nie swieci i przy tym nie ma rowniez lewego postoju . Zeby bylo malo to przestala dzialac tylna wycieraczka . Bezpieczniki posprawdzalem wszystkie sa ok . Czyzby silniczek padl ? No i dobila mnie na koniec ogromna ilosc wody w tylnych drzwiach .Uchylajac od spodu uszczelke wylecialo chyba z 5 litrow deszczowki a drzwi byly zamkniete lacznie z szyba z tym ze ten problem juz mi sie kiedys objawil ale potem mialem z tym problemu az do teraz . Szczerze mowiac to boje sie wsiadac do autka zeby nie wyszlo cos wiecej aha no wyszlo wsumie .Ubywa mi plynu w zbiorniczku wspomagania kierownicy(ten problem mialem juz wczesniej) . Uzupelnilem i za kilka dni mialem znowu ubytek minimalny co prawda bo spadlo ciute ponizej oznaczenia minimum ale juz przeczenie w kierownicy bylo tzn na pompie . Uzupelnilem i mialem cisze przez kilka tysiecy kilometrow a teraz widze ze znowu ponizej minimum . Oj nazbieralo sie co ? Jesli moge prosic o jakies porady a nieukrywam ze najbardziej martwi mnie to tylne kolo ... no i swiatla ... hmmm i ... ok ok to pierwsze najbardziej bede wdzieczny za pomoc i porady . Pozdrawiam nissanowiczow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zeebro Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Kolego, woda w drzwiach w P12 to normalna - przeczyścic wyloty w tylnych drzwiach pod uszczelkami i bedzie git, przewaznie wlazi tam syf rozny i zapycha calosc. Co do wspomagania, to sprawdzilbym czy maglownica nie przepuszcza i czy nie ma wyciekow tutaj. Reszte problemow nie wiem, wiec nie mieszam. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzycho59 Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Witam, Tylne koło to prawdopodobnie zacisk- do mechaniora i konserwacja, jeżeli nie rozrusza to tylko wymiana- pewnie najtaniej używkę. U mnie się udało nie do końca blokowało przed naprawą tak że aż szedł dym i to tylko czasami, męczył się biedny mechanik chyba 2 godz- zrobił na tyle że nie blokuje ale do i tak muszę pomyśleć o innym zacisku bo odrobinę gdzieś jeszcze ociera w porównaniu do lewego koła. Lampy- na poczatek masy w tylnych lampach. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.