Gość LEGWAN Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Mam problem po wymianie sprzęgła na valeo z biegiem 1 i 2 ciężko wchodzą a wsteczny tragedia macie jakieś pomysły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jswistow Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2011 a czy oprócz sprzęgła było jeszcze coś robione,np wymiana oleju w skrzyni bądź dolewka a jeśli tak to na jaki, i jeszcze jedno pytanie,czy podczas włączania tych biegów występuje zgrzyt czy po prosu ciężko wchodzą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rrobal100 Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2011 pewnie nie zalozyles valeo tylko valeo phc. pchaja te g... w oryginalne pudelka i sprzedaja jako valeo. ja takie wsadzilem i po 6 tys km do reklamacji . wsadzilem sprzeglo luk-a i jest git . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość LEGWAN Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Była wymiana oleju ale nie wiem na jaki bo to robił mechanik a czy to ma jakieś znaczenie? a biegi 1 i2 ciężko wchodzą po zapaleniu samochodu a wsteczny zgrzyta czy to wina sprzęgła czy mechanik dał ciała ? Nie wiem czy oryginalne ale było w zielonym pudełku nawet ni wiem jak poznać oryginał jak załatwiłeś sprawę reklamacji czy oddali kasę za sprzęgło i wymianę czy dali nowe ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rrobal100 Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Była wymiana oleju ale nie wiem na jaki bo to robił mechanik a czy to ma jakieś znaczenie? a biegi 1 i2 ciężko wchodzą po zapaleniu samochodu a wsteczny zgrzyta czy to wina sprzęgła czy mechanik dał ciała ? Nie wiem czy oryginalne ale było w zielonym pudełku nawet ni wiem jak poznać oryginał jak załatwiłeś sprawę reklamacji czy oddali kasę za sprzęgło i wymianę czy dali nowe ? czekam na rozpatrzenie reklamacji. tydzien temu oddalem.wymienielem cale komplet sprzegla na valeo. po kilku tysiacach pedal sprzegla zaczal tak ciezko chodzic ze az noga dretwiala. wyciagneli to sprzeglo i okazalo sie ze to valeo PHC. troche o tym sprzegle poczytalem ale za pozno bo dopiero jak mi juz zamontowali gdyz bylem pewny ze to oryginalne . kilka dni temu wstawilem LUK i jest idealnie. u mnie jedynke mozna wrzucic jak samochod sie zatrzyma. jak jedzie chociaz pomalu to zgrzyta. tak samo ze wstecznym. jak sie toczy delikatnie to zgrzyta jak stoi to ladnie sie wrzuca. te skrzynie chyba tak maja z tego co czytalem na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek1958 Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Te skrzynie tak nie maja . U mnie chodzi dobrze. Wydaje mi sie ze bedzie cos z synchronizatorami . Slontaktuj sie z kolega Czajnik. On jest oblatany w skrzyniach biegow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jswistow Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2011 prawdopodobnie mechanik zalał Ci skrzynię najtańszym minerałem,stąd problemy z włączeniem i zmiana biegów tak już po prostu jest w naszych warsztatach po dłuższej jeździe,kiedy olej się porządnie rozgrzeje biegi dadzą się włączać bez większych problemów wymień olej na 75W90 syntetyk (np.valvoline durablend) i będzie po problemie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dani Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2011 prawdopodobnie mechanik zalał Ci skrzynię najtańszym minerałem,stąd problemy z włączeniem i zmiana biegów tak już po prostu jest w naszych warsztatach po dłuższej jeździe,kiedy olej się porządnie rozgrzeje biegi dadzą się włączać bez większych problemów wymień olej na 75W90 syntetyk (np.valvoline durablend) i będzie po problemie Pozdrawiam Witam Ja czasami mam problem ze zgrzytajaca 2 i wbiciem wstecznego.Tez ktos mi powiedzial zalej Valvoline Durablend i bedzie po problemie lecz niestety bylo odwrotnie i biegi chodzily gorzej niz na starym oleju.Nie twierdze ze to zly olej ale u mnie sie nie sprawdzil.Bardziej npolecam Castrol niz Valvoline Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość LEGWAN Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Witam oddałem sprzęgło do reklamacji mechanik twierdzi ze to docisk bo jest różnica wysokość czekam na ekspertyzę a jaka cena jest Luka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rrobal100 Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2011 (edytowane) ja po bardzo duzych znizkach kupilem za 270 zl. mysle ze normalnie to koszt 350 - 400 zl i co bylo to valeo phc? Edytowane 5 Kwietnia 2011 przez rrobal100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi