Gość kyniu1985 Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Mam problem otoz juz jakis czas temu zaobserwoalem ze tylne klocki hamulcowe niezuzywaja sie prosto tylko scieraja sie pod pewnym katem.W zeszłym roku problem byl podobny wymienilem tarcze razem z klockami,zacisk bym demontowany,zostal oczyszczony tloczek,zalozone nowe gumki,prowadnice przesmarowane.Nawet ostatnio jak zmienialem kola z zimowych na letnie,zaobserowalem ze klocki scieraja sie pod katem.Chlopaki co z tym zrobic???Czyzby zaciski byly krzywe?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ace-mati Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Witam podłącze się pod temat ponieważ sam chętnie coś na ten temat usłyszę. Mam ten sam problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kyniu1985 Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Witam podłącze się pod temat ponieważ sam chętnie coś na ten temat usłyszę. Mam ten sam problem. Wydaje mi sie ze moze to byc przypadek nietylko u nas.Zastanawia mnie tylko jedna rzecz skoro klocki prawidlowo siedza w zacisku,to dlaczego sa dociskane bardziej od góry a nie na calej plaszczyznie tak jak w innych autach.I scieraja sie bardziej od góry.Czy ktos to wytlumaczy? Czy ktos mial podobny przypadek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekS25 Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Wydaje mi sie ze moze to byc przypadek nietylko u nas.Zastanawia mnie tylko jedna rzecz skoro klocki prawidlowo siedza w zacisku,to dlaczego sa dociskane bardziej od góry a nie na calej plaszczyznie tak jak w innych autach.I scieraja sie bardziej od góry.Czy ktos to wytlumaczy? Czy ktos mial podobny przypadek? U mnie tarcza wytarta jest tylko na środku... i tylko z tyłu; z przodu jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kyniu1985 Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2011 To masz tez cos nietak z heblami z tylu,u mnie wytarta jest prawie cala tarcza oprócz jakis 2 cenymetrów od srodka piasty bo tam niepracuje klocek wiec jest wporzadku.Tylko zastanawia mnie jedna rzecz czemu klocki wycieraja sie pod pewnym katem(skosem).Byc moze wina lezy w zlym zamocowaniu tylnego klocka bo w Haynes pisze ze ząbek na klocku montowanym od strony wewnetrznej powinien wejsc w rowek na tłoczku,byc moze zabek niewskoczyl we wyciecie na tloczku i przez to nacisk przenoszony jest tylko na ten zabek,to sa tylko moje przemyslenia a wy jak myslicie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweleknowakowski Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2011 może być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kyniu1985 Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Mial ktos podobny przypadek?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweleknowakowski Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2011 dawno temu w dużym fiacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary7 Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2011 U mnie też klocki ścierają się pod kątem (bardziej u góry mniej na dole) Na moje oko to prowadnik zacisku jest skrzywiony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mareq Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Ja miałem taki przypadek. Z jednej strony klocek ścierał mi się pod kątem i na dodatek ten wewnętrzny ścierał się dużo szybciej. Okazało się że zapiekła sie prowadniczka po której porusza się jarzmo w zacisku (ta pod gumową harmonijką). Ledwo w imadle udało mi sie to zruszyć. Efekt był taki że tylko wewnętrzny klocek hamował a zewnętrzny praktycznie stał w miejscu. Przeszlifowałem, przesmarowałem i problem ustał. Oczywiście wymiana tarczy i klocków mnie nie ominęła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kyniu1985 Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Problem w tym ze u mnie prowadniczki chodzo bezproblemowo i niewiem jak rozwiazac ten problem bo boje sie wymieniac znowu klockow zeby ich nie zjechalo znowu.Chyba ze zeczywiscie ktoras prowadnica by byla krzywa ale to dziwne troche. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2011 nie założysz aparatu jak nie trafisz rowkiem w tłoczku w klocek mi się widzi że też mam pod kątem ale czeka mnie rozbieranie bo ręcznego brak ,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynszyl Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2011 nie założysz aparatu jak nie trafisz rowkiem w tłoczku w klocek mi się widzi że też mam pod kątem ale czeka mnie rozbieranie bo ręcznego brak ,, Tofu...gadasz...da się... na wcisniętym tłoczku, żaden problem. prowadnice zacisku tylnego w nissanie to samo zło.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kyniu1985 Opublikowano 1 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2011 prowadnice tylne wymienilem i dalej ten sam problem.Czy to juz taka przypadlosc tych aut? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynszyl Opublikowano 3 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2011 a co jeszcze robiłeś? tylni zacisk musisz zrobić od A do Z. w poradach zrób to sam znajdziesz co i jak. jak bawiłem się tylko wymianą klocków i oringu na tłoczku, to miałem same problemy. no .. prowadnice też zmieniałem.. kompletna reanimacja pomogła, a nie połowiczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi