Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

Interfejs do nissana

papisp
 Share

Recommended Posts

Na allegro jest pełno interfejsów do nissana np DDT 2000 INTERFEJS RENAULT DACIA NISSAN CLIP CAN co sądzicie o tym czy zdaje egzamin może ktoś ma i się wypowie

a jakiego chcesz podłaczyć i co zrobić??

Chcę sobie sprawić interfejs do diagnostyki p11 i nie chcę kupować czegoś co nie działa np. diagnostyka silnika Abs poduchy itd

no to taj, jeżeli chodzi o DIESLE to możesz zainwestować w KTS-s czyli jakieś 2000zł wtedy będziesz miał różne możliwości, a jak chcesz taniej to musisz pójść do papierniczego i kupić paczkę spinaczy za 1.5zł i będziesz mógł na kodach błyskowych sprawdzić co i jak, opis na forum, jeżeli chodzi o benzynkę to fejsik ELM za 70zł styknie, lub też spinacz z poprzednich zakupów biggrin.gif

Ja też myślałem nad takim interfejsem ale już mnóstwo czytałem i że elm może mieć problemy z p11.144 ;/. U ciebie się to łączy bez problemów? I co sądzisz o tym DDT 2000 ? Sposób na spinacze mi nie działa ;/, nie wiem czemu ;/. Dodam że narazie mi się żaden błąd nie pali ale to na spinacz powinna coś kontrolka reagować a u mnie nic ;/

Edited by bugi

ELM pod benzynę da radę a DDT to tylko do P12, u mnei lata bez problemu a na spinacz to Ty masz 1.8 i może tego nie ogarniać ale zerknę tu i tam i zobaczymy ;)

no właśnie nawet zajrzałem do serwisówki i dla 1,8 powinno dać rade ze spinaczem ale nic z tego ;/

dziwne, u mnie jak spinam skrajne piny to kontrolka nie gaśnie ;/

może nie te spinasz?? trzeba te z szerszej strony ;)

Potwierdzam działanie metody "spinaczowej" w 1.8 benz. z 2000 r.

2 skrajne w szerszej części złącza zwierane spinaczem - zapłon na ON i po kilku sekundach wyjęcie spinacza,

kontrolka zaczyna migać kodami.

• 1 month later...
  • 1 month later...

U mnie spinacz działa (WP11.144 - QG18DE - 2000 rok) :) Mimo wszystko zastanawiam się też nad kupnem interfejsu.

• 2 years later...

Witam ma ktoś INTERFEJS ELM 327 MINI OBD2 BLUETOOTH i działa w p11 144 2.0 b 99r ?

• 3 weeks later...

QG18DE z 2000r - na spinacz pięknie działa. Zamówiłem kiedyś interfejs ELM 327 - sprawdzałem na dwóch egzemplarzach, ale żaden nie działał. Były to wersje na bluetooth. Ani komputer ani telefon nie widziały elma. Chciałem zakupić inny interfejs ale może się okazać tak jak z elmem.

Może doradzi ktoś coś innego sprawdzonego?