Gość longer 81 Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Witam ma pytanie co jest na fotkach i do czego służy ? Co to jest na fotce nr.1 i 2 - jedynka to jakiś ( włącznik - wyłącznik znajdujący się pod klapą komory silnika,czy on coś wyłancza i czy jest to pokazywane przez jakąś kontrolkę na zegarach,czy nie ? A dwójka to jakiś Filtr ? jak tak to od czego i czy jest rozbieralny w celu wyczyszczenia ? bo nigdy tego np: nie wymieniałem przy wymianie innych filtrów. Dzięki i pozdrawiam z gorącej Francji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2011 ad1. masz alarm w samochodzie??? ad2. jaki silnik?? może obszerniejsze zdjecie?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nicchi Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2011 1. To na 99% wyłącznik krańcowy - tak jak DINO sugerował zapewne powiązany z alarmem który był lub jest zamontowany. 2. Silnik masz zapewne Diesel CD20T a ta puszka to element składowy instalacji podciśnieniowej do wspomagania pompy hamulcowej, coś w rodzaju "magazynku" podciśnienia. W wolnej chwili postaram się dokładnie zbadać jakie są wszystkie zadania tego elementu. Nie czyści się tego ani nie wymienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość longer 81 Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Dzięki Panowie - tak alarm jest orginalny,a silnik to TD 2.0. A co do tego alarmu to oznacza że jeżeli klapa od silnika zostanie otwarta to załączy się alarm ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2011 A co do tego alarmu to oznacza że jeżeli klapa od silnika zostanie otwarta to załączy się alarm ? powinien Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość longer 81 Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2011 powinien Dzięki - ja to sprawdzę i dam znać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bugi Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2011 U mnie wyje aż miło jak się klape otworzy ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweleknowakowski Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2011 popatrzyłem u siebie i fot. nr 1 - nie wiem bo u mnie tego niema, ale alarmu też niemam więc ok. fot. nr 2 - jak pisał nicchi jest to swego rodzaju "magazynek podciśnienia do serwa" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.