Guest longer 81 Posted April 5, 2011 Share Posted April 5, 2011 Witam ma pytanie co jest na fotkach i do czego służy ? Co to jest na fotce nr.1 i 2 - jedynka to jakiś ( włącznik - wyłącznik znajdujący się pod klapą komory silnika,czy on coś wyłancza i czy jest to pokazywane przez jakąś kontrolkę na zegarach,czy nie ? A dwójka to jakiś Filtr ? jak tak to od czego i czy jest rozbieralny w celu wyczyszczenia ? bo nigdy tego np: nie wymieniałem przy wymianie innych filtrów. Dzięki i pozdrawiam z gorącej Francji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DINO Posted April 5, 2011 Share Posted April 5, 2011 ad1. masz alarm w samochodzie??? ad2. jaki silnik?? może obszerniejsze zdjecie?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest nicchi Posted April 5, 2011 Share Posted April 5, 2011 1. To na 99% wyłącznik krańcowy - tak jak DINO sugerował zapewne powiązany z alarmem który był lub jest zamontowany. 2. Silnik masz zapewne Diesel CD20T a ta puszka to element składowy instalacji podciśnieniowej do wspomagania pompy hamulcowej, coś w rodzaju "magazynku" podciśnienia. W wolnej chwili postaram się dokładnie zbadać jakie są wszystkie zadania tego elementu. Nie czyści się tego ani nie wymienia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest longer 81 Posted April 6, 2011 Share Posted April 6, 2011 Dzięki Panowie - tak alarm jest orginalny,a silnik to TD 2.0. A co do tego alarmu to oznacza że jeżeli klapa od silnika zostanie otwarta to załączy się alarm ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DINO Posted April 6, 2011 Share Posted April 6, 2011 A co do tego alarmu to oznacza że jeżeli klapa od silnika zostanie otwarta to załączy się alarm ? powinien Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest longer 81 Posted April 7, 2011 Share Posted April 7, 2011 powinien Dzięki - ja to sprawdzę i dam znać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bugi Posted April 7, 2011 Share Posted April 7, 2011 U mnie wyje aż miło jak się klape otworzy ;P Link to comment Share on other sites More sharing options...
paweleknowakowski Posted April 9, 2011 Share Posted April 9, 2011 popatrzyłem u siebie i fot. nr 1 - nie wiem bo u mnie tego niema, ale alarmu też niemam więc ok. fot. nr 2 - jak pisał nicchi jest to swego rodzaju "magazynek podciśnienia do serwa" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.