fugas123 Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Witam Panowie mam mały problem a mianowicie chodzi o to że po dzisiejszej wymianie przednich amortyzatorów + sprężyny w A32 ( prawy był całkiem padnięty) miało być niby wszystko pięknie,cacy a tu po zjechaniu z podnosnia kolejny zonk dokładnie chodzi o to że przy kręceniu kierą lewo ,prawo wydobywają się jakieś zgrzyty i coś przeskakuje Nie wiem nie jestem pewny, ale wygląda mi to na łożysko kolumny bo pouszka górnego mocowania amorka jest w dobrym tanie Co o tym sądzicie ?? Może jakieś sugetie??? Pozdrawiam aha jeszcze jedno czy ktoś orjentuje się czy to łożysko można samo dokupić ewentualnie od czegoś dopasować bo z tego co widzę w sprzedaży jest ono tylko w komplecie z poduszką koszt przeraża cana wyższa niż amortyzator Pozdrawiam i z niecierpliwością czekam na jaieś podpowiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przedszkolak Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Łożysko amortyzatora nieprawidłowo zamontowane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fugas123 Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2011 To raczej odpada bo przecież nie da się go odwrotnie założyć a przy skręcaniu uważnie sprawdzałem czy zostało dokładnie osadzone na swoim miejscu. No nic jutro czeka mnie kolejny demontaż amorka celem zlokalizowania usterki na szczęście cała operacja nie jest czasochłonna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Versatis Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Jak zdiagnozujesz problem to koniecznie napisz co to było... Mam u siebie coś podobnego... Przy kręceniu kierą cykliczne terkotanie... Mechanik zdiagnozował łożysko na kolumnie McPersona... Tylko nie mam czasu dojechać na naprawę.... Już tak od 6 miechów... Objaw nie rozwija sie wiec nadal tak jeżdżę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Patrol 260 Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Pod sprężyną są takie plastikowo-gumowe podkładki, jak one się wytrą to przy skręcie sprężyna delikatnie pracuje po kielichu i robi wrażenie takiego brzdękania. Stawiam że mechanik wywalił resztki tych podkładek i zaczęło "brzdąkać" przy skręcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2011 łożysko kolumny to nie przypadkiem chodzi o zwrotnice ale to się tylko kręci prawo lewo ,,,, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psujaut Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2011 http://s22.photobucket.com/albums/b318/psujaut/lozyska%20McPersona/ niestety nie da się kupić oddzielnie łożyska i poduszki--koszt jak dobrze pamiętam 250 zł za sztukę(komplet) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.