Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[P12] 2.2 DCi Odcina paliwo

Gość pablo2-75

Rekomendowane odpowiedzi

Gość pablo2-75

Witam. Autko z końca 2004 , wszystkie filtry zmienione , paliwowy wczoraj. Podczas agresywniejszego rozpędzania przy ok 3500 obr. zauważyłem że odcina dopływ paliwa ( w sumie nie jestem pewien) na 3-cim biegu przy ok 3500 , na 4-tym ok 3000 , wczoraj na 6 biegu przy ok 2800 ob nie można było go praktycznie rozpędzić . Zauważyłem że gdy odpuszczę gaz i dodaję powoli, auto zaczyna rozpędzać się dalej . Największa prędkość dla niego to ok 160 KM/h dalej już nie można go rozpędzić . Jest to o tyle dziwne że do tych obrotów jest ok , nic nie dławi, nie szarpie. Zachowuje się jak by po prostu paliwo zostawało odcinane .Co może być przyczyną? Proszę o pomoc w tej sprawie . Pozdrawiam

......................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................

Witam , ponownie ja ;) . Na początek chciałbym powiedzieć że miałem nadzieję na to że ktoś coś napisze. Miałem już różne auta ale nigdy diesla .Nie jestem chyba osamotniony ( nie byłem) z tym problemem a mimo to nic się nie dowiedziałem :( szkoda , ale nic . Więc odpowiadając na pytanie powyżej , problemem był zapchany zawór EGR niestety . Po wyczyszczeniu maszyna gada zupełnie inaczej :) Nie to auto. Pozdrawiam

Powiem szczeze ze u mnie jest podobny problem, autko dopiero jedzie jak pyknie 3 tysiace obrotów do 3 tysiecy jest mułem i tak jak napisałes jak stopniowo mu sie popuszcza i naciska to wtedy jest mu lepiej, i tez powyzej 4 tysiecy zachowuje sie jakby mu paliwa brakowało albo sie zapychał czymś. hmmm musze spróbowac z tym czujnikiem moze tez cos pomoze. a i jeszcze cos, jak wcisnie sie mu pedał do dechy to auto stoi zero przyspieszenia. dopiero po odpuszczeniu i załaczeniu turbiny cos sie zaczyna dziac.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...