Gość pawel_24 Opublikowano 31 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2005 Jestem posiadaczaem 2.0 dlx.Nie wiem co sie dzieje gdy podczas przyspieszania autko w pewnym zakresie obrotów sie dławi.Trwa to przez okło 2-3 sekudy.Co to moze byc -moze filtr paliwa do wymiany?Mam jeszcze 1 pytanko.Ostatnio zauważyłem wychodzący przewód elektryczny z filtra pa;liwa co to moze byc?????????[/b] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maciejka_sz Opublikowano 31 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2005 http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?t=7539 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomasz_a Opublikowano 31 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2005 Witam. Istotnie taki efekt może wywoływać : 1. Zanieczyszczony filtr paliwa (wymienić- przy montarzu dobrze odpowietrzyć pompką paliwa na górze obsady filtra) 2. Powietrze w układzie paliwowym (sprawdzić wszystkie elementy łączeniowe układu paliwowego) Przewód odchodzący z filtra paliwa dotyczy czujnika wody w filtrze paliwa. Jeśli woda pojawi się na tablicy zaświeci się pomarańczowa kontrolka z symbolem "wody w naczyniu". Kontrolka ta powinna zaświecić się przed uruchomieniem silnika i zgasnąć wraz z kontrolką "ładowanie". Jest to test tej kontrolki i nie stanowi jej złej pracy. Woda w paliwie sygnalizowana będzie w trakcie pracy silnika. Powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.