krzysiek1958 Opublikowano 5 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2011 Wiesz co. Wtrysk sterujacy bedzie do wymiany. To samo bedzie z czujnikiem polozenia walu walu korbowego. A sprawdz jeszcze opor czujnika polozenia walu korbowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NOmaro Opublikowano 5 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2011 No kupiłem czujnik położenia wałka jutro powinien przyjść. Pewne że wtrysk sterujący do wymiany ?? czy może od tak wskoczył ten błąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ara502 Opublikowano 5 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2011 umnie mechanik przed wymianą stwierdził na podstawie odczytu z kompa. Wtrysk po podłączeniu nie reagował przy kącie rozpylania była chyba wartość stała 70 jak dobrze pamietam. Ciężko bedzie Tobie znaleść wtrysk to zexela ja jeden sklep w polsce namierzyłem i już miałem z niemiec zamawiać bo była możliwość za podobną cenę z przesyłką. Narazie wymień czujnik wału i ponownie zczytaj błędy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek1958 Opublikowano 5 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2011 Dobrze. Raczej ot tak sobie nie wyskakuje. ten blad 34 (wtrysk sterujacy). Jeszcze do kompletu mamy blad nr 47(czujnik polozenia walu korbowego). Tylko pojawily sie te dwa bledy. Tak?. Jeszcze jedno . Czujnik polozenia walu korbowego to nie jest to samo co czujnik polozenia walka rozrzadu. . Przy niesprawnym czujniku polozenia walka rozrzadu wyskoczylby by blad nr 11 a Tobie sie pojawil blad nr 47. Czujnik polozenia walu korbowego jest wkrecony za kolem pasowym walu korbowego. . Nie wiem jak w Terrano ale u mnie w primerze wtyczka od czujnika polozenia walu korbowego znajduje sie obok wtyczki wtryskiwacza sterujacego i jest na 3 piny. Moze zrobmy tak. Prosze porawic laczenia na wtyczkach wtryskiwacza sterujacego i czujnika polozenia walu korbowego i wykasowac bledy . Potem odpalic silnik i zrobic znowu autodiagnostyke i zobaczyc czy bledy powroca. Jesli powroca to znaczy ze trzeba wymienic. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NOmaro Opublikowano 6 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2011 W terrano przy sterowaniu zexel jest tylko czujnik położenia wałka rozrządu ale niema czujnka wału (takie jest w moim przypadku) w boschu jest czujnik wału a niema czujnika wałka. W moim aucie też te dwie wtyczki są obok siebie i też na 3 piny. są tylko te dwa błędy witam.czujnik wałka wymieniony, lecz nic się nie zmienia dalej wskakuje bład 34 i 47 w pracy silnika tez brak zmian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ara502 Opublikowano 7 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2011 To zostało tylko Tobie szukać wtrysku, może on bedzie przyczyną obu problemów. Kiszka trochę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NOmaro Opublikowano 7 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2011 Może ktoś ma wtrysk sterujący zexela sprawny ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ara502 Opublikowano 8 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2011 (edytowane) http://allegro.pl/te...1933034825.html zerknij na to. Fakt że sporo chce jak za używkę, ja kupiłem za 480 nowiutkiego. Rozumiem że masz 2.7tdi coś takiego http://e-autoparts.p...z-p-416918.html Znalazłem pudło nr. 9 443 610 385-3CA Tego sklepu co ja brałem nie ma. Edytowane 8 Grudnia 2011 przez ara502 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NOmaro Opublikowano 8 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2011 no dzięki kolego za zainteresowanie. a ty gdzie swój kupiłeś ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ara502 Opublikowano 9 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2011 Nie mogę tego sklepu znaleźć a papier pewnie poszedł do kosza. Wydaje mi się że jak bedzie nowy to niema znaczenia byle numerki się zgadzały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NOmaro Opublikowano 9 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2011 OK. będę szukał dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarmarc Opublikowano 13 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2011 Miałem błąd 34 w P11. Wymiana wtrysku sterującego nic nie dała (kupiłem nowy w serwisie za około 650zł). Przyczyną usterki okazał się uszkodzony kabel łączący wtrysk ze sterownikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NOmaro Opublikowano 13 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2011 Witam. Co do wtrysku sterującego. mozessz opisać dokładaniej jaki kabel był uszkodzony i z jakim sterownikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi