Gość dareke Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Podjąłem decyzję o wymianie mieszka przy drążku zmiany biegów , czas najwyższy, bo jest w kilku miejscach popękany. Tunel w aucie już demontowałem , ale nie jestem pewny jak będzie z gałką zmiany biegów. czy ktoś z Was już to robił? Proszę o ewentualne podpowiedzi , czego można się spodziewać , lub na jakie problemy można natrafić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myk Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Z tego co już było wcześniej pisane to zakończenie lewarka (gałka) zmiany biegów jest montowana na wcisk. Najlepiej sprawdź w książce serwisowej - jest link na forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
georg4 Opublikowano 1 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2011 aby zdjąć mieszek nie musisz demontować tunelu, wystarczy prz tunelu pociągnąc mieszek ku środka a drut stalowy który jest umieszczony w mieszku wyczepi się z tunelu i wyjdzie. Gałki też nie musisz wyjmować bo mieszek przejdzie bez problemu. Testowałem osobiście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dareke Opublikowano 4 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2011 Robotka wykonana. Mieszek wymieniony. Faktycznie ten drut wyszedł bez problemu , natomiast co do gałki nie odważyłem się na siłowe jej zdjęcie. W zakupionym mieszku otwór był nieco mały , więc zostałem zmuszony do użycia wazeliny technicznej. Przeszło bez większych problemów. Sądzę że wygląd wewnętrzny auta uległ poprawie. Co do zakupu mieszka podaję link. http://allegro.onet.pl/mieszek-oslona-vw-golf-lupo-polo-bora-producent-i1561409318.html Podałem markę auta oraz potrzebny kolor mieszka i rodzaj nici. Serdeczne podziękowania za otrzymane podpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.