Gość Felkowski Opublikowano 2 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2011 Witam Od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem Terrano I(88 2.4). Auto załapało awarię tylnego hamulca. Rozsypał się rozpierak/samoregulator i przy okazji uszkodził tłoczek. Tłoczek, szczęki i zestaw naprawczy dostałem bez problemu. Ale sam rozpierak doprowadza mnie już do szaleństwa - od kilku dni szukam i nic...wszędzie jedna odpowiedź "nie ma". Czy ktoś wie, gdzie coś takiego dostać(oczywiście pomijając salony autoryzowane bo tam cena z kosmosu)?Czy od Terrano II pasuje?Bo z tego co widzę po zdjęciach to chyba nie do końca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceniakenzo Opublikowano 2 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2011 Kolego jak chcesz po kosztach dostac rozpierak to raczej musisz po szrotach pojezdzic bo w serwisie faktycznie maja ceny z kosmosu :)za klamke zewnetrzna do przednich drzwi chcieli ponad 300zl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Whitie Opublikowano 2 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2011 Nie zakładaj. Co jakiś czas zdejmiesz kółko i wyregulujesz ręcznie... przynajmniej do czasu jak nie kupisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Felkowski Opublikowano 2 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2011 heh nie lubię takiej "partyzantki", ale chyba nie mam wyboru....Serwis zaśpiewał sobie 450zł za ten rozpierak - chore! Ale mam nadzieję, że ktoś mi pomoże Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Whitie Opublikowano 2 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2011 Jest na znanym portalu kilka osób co rozbierają tyrany,... musisz popytać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceniakenzo Opublikowano 2 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2011 Na allegro poszukaj tyrankow na czesci i dzwon do wlascicieli... stary sprawdzony sposob Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel_a Opublikowano 3 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2011 czesc spróbuj w tych sklepach jadar Chorzów 32 246 0126 kapitan Katowice 032 2561183 322555485 http://www.iparts.pl/ maja dużo częśći w dobrych cenach i pamietaj jedno nie wiadomo czy nie kupisz używki w kiepskim stanie . taka jeszcze jedna podpowiedz poszukaj czy nie pasuje z almery czy primery to znacznie mniejsze koszty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Felkowski Opublikowano 3 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2011 Idę tropem alemry i primery - niestety nie do końca wiem jak powinien wyglądać dokładnie rozpierak do terrego, bo w moim spiłowały się końcówki(jakby ktoś gumuwką potraktował) i nie wiem, od jakiego modelu primery/almery będą pasować Ktoś może wie dokładnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corey Opublikowano 4 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2011 A spiłowało ci oba? może warto dać dorobić coś takiego na tokarce? ew poszukaj na eBay - na niemieckim będzie drogo - ja kupiłem kilka cześci w Tajlandii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.