NOmaro Opublikowano 9 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2011 Witam mam problem z Terrano II przerywa (tarpie pracuje nie równomiernie) w zakresie obrotów od 2000 do 3000 tys. Co jest grane ??? pozdr... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kraqsek Opublikowano 9 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2011 Witam mam problem z Terrano II przerywa (tarpie pracuje nie równomiernie) w zakresie obrotów od 2000 do 3000 tys. Co jest grane ??? pozdr... Dzień dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek1958 Opublikowano 9 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2011 Czesc. Napisze ulubione powiedzenie kolegi z forum primery. Wpadl nowy na impreze i juz ma byc rozwiazanie. W wielu postach jest opisany problem taki jak Twoj. Tylko nalezy poszukac. Np. TUTAJ A TUTAJ MASZ jak odczytac bledy. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NOmaro Opublikowano 10 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2011 W takim razie witam wszystkich bardzo serdecznie:) szukałem na forum i znalazłem dużo aż za dużo i nadal nie mam jednoznacznej odpowiedzi dlatego napisałem. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceniakenzo Opublikowano 10 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2011 W takim razie witam wszystkich bardzo serdecznie:) szukałem na forum i znalazłem dużo aż za dużo i nadal nie mam jednoznacznej odpowiedzi dlatego napisałem. pozdr Kolego opisz to dokladnie jaki masz silnik, czy benzyna czy diesel , czy za kazdym razem tak sie dzieje , czy jak trzymasz rownomierne obroty czy tylko przy przyspieszaniu itd. to moze ktos bedzie wiedzial co sie dzieje pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NOmaro Opublikowano 13 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2011 Panowie. Samochód to terrano 2.7 tdi 1996 rok. układ paliwowy (zexel). Auto przerywa podczas wkręcania sie na obroty lecz jak sie przytrzyma gaz w danym punkcie to praca silnika sie normuje dodamjeszcze że wali sie biały śmierdzący dym z wydechu . Wymieniłem wtrysk Sterujący na drugi, przeczyściłem nastawnik ( w warsztatowych warunkach), zmieniłem wtryskiwacze, regolowałem nawet zapłonem lecz nie da sie go wyrególować tak by pracował równomiernie cały czas nierówno pracuje i do tego idzie biały dym z wydechu. ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ara502 Opublikowano 13 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2011 Witam Mam ten sam model z tego roku u mnie były podobne objawy tylko że jeszcze doszla wymiana potencjometru gazu. Po wymianie potencjometru ,wszystkich końcówek(3 lały jak chciały ;-) i przepływomieża powietrza obiawy znikły. Może przepływomietrza padł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NOmaro Opublikowano 10 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2011 Ponawiam temat. Problem w tytule nie ustępuje, wymieniona została pompa wtryskowa, turbina, wtryskiwacze ciągle to samo przerywa tarpie podczas wchodzenia na obroty ?? pomocy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chomik. Opublikowano 10 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2011 Odepnij przepływomierz i spróbuj czy dalej masz ten sam objaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NOmaro Opublikowano 11 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2011 Po odpięciu przepływki dalej ten sam objaw. Dodam że egr zaślepiony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi