Gość kraqsek Opublikowano 28 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2011 Witam. Płyn hamulcowy wiem jak wymienić i odpowietrzyć układ, ale problem jest ze sprzęgłem. Na serwie mam zbiorniczek i koło serwa. Który jest do układu hamulcowego a który jest do sprzęgła? Podobno jest ten sam płyn. Dodam że (tak mi się wydaje) że mam różne płyny wlane. W zbiorniczku na serwie jest inny niż ten koło serwa A jak się już uporam z wymianą to jak odpowietrzyć sprzęgło? Pozdrawiam Marcin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceniakenzo Opublikowano 28 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2011 ja zrobilem taka maszyne, ze zbiornika spryskiwaczy od ,,mana'' z pompka na 24v , wlewasz plyn ,,dot'' do zbiorniczka rurke z pompki prowadzisz do odpowietrznika i pompujesz plyn puki sie nie uzupelni zbiorniczek wyrownawczy w ten sposob nie trzeba odpowietrzac sprzegla i mozesz samemu to zrobic odpowietrznik powinien byc przy skrzyni biegow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kraqsek Opublikowano 30 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2011 Witam. Uporałem się z wymianą płynu Ale mam inne pytanie: Jaki był standard wyposażenia terrano 2 z 97r.? Czy był w standardzie ABS? Mój posiada klime , elektryczne szyby, poduszkę powietrzną ale nie ma abs'u. Czy to oznacza że ABS mi nie działa czy poprostu go nie było w standardzie? Dodam że hamulce działają bez zarzutu. Pozdrawiam Marcin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.