pesfajnder Opublikowano 28 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2011 Witam , mam taki problem w moim patchu ze podczas jazdy na wybojach wydobywaja sie dziwne piski z okolicy chyba dzwi slychac je przy zazmknietych oknach , te same piski slychac podczas wlaczania silnika i podczas gaszenia go , oraz gdy mocniej zamkne dzwi zarowne lew i prawe , nasmarowalem smarem sprayu ogranicznik i zzwiasy ale to nic nie daje co moze byc przyczyna ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camo Opublikowano 30 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2011 Witam , mam taki problem w moim patchu ze podczas jazdy na wybojach wydobywaja sie dziwne piski z okolicy chyba dzwi slychac je przy zazmknietych oknach , te same piski slychac podczas wlaczania silnika i podczas gaszenia go , oraz gdy mocniej zamkne dzwi zarowne lew i prawe , nasmarowalem smarem sprayu ogranicznik i zzwiasy ale to nic nie daje co moze byc przyczyna ? to typowe, piszacza odboje maski silnika. mozna nasmarowac lub podklic gumą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pesfajnder Opublikowano 30 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2011 witam dzieki za odpowiedz a moze ta piszcza odboje dzwi ? bo przy zamykaniu klapy tego nie slycac tylko przy zamkniecu dzwi oraz na wybojach ? jaka gume masz na mysli do podklejania ? moze cale odboje trzeba wymienic ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camo Opublikowano 4 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2011 witam dzieki za odpowiedz a moze ta piszcza odboje dzwi ? bo przy zamykaniu klapy tego nie slycac tylko przy zamkniecu dzwi oraz na wybojach ? jaka gume masz na mysli do podklejania ? moze cale odboje trzeba wymienic ? mi tez piszczalo jak trzaskałem drzwiami. samochod wtedy troche sie kołysze i maska lekko drga. piszcza zwykle gumowe elementy trace o metal. ja nakleilem w miejscu styku najciensze gumowe podładki przylepne jakie znalazłem. sa w sklepach z wyposażeniem dla domów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Cork1986 Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 witam u mnie tez piszczalo i co sie okazalo po dlugim czasie nasuchiwania okazalo sie ze piszczala obudowa filtra powietrza jest ona zamontowana na gumowej uszczelce ktora z czasem zaczyna piszczec na wybojach i przy zamykaniu drzwi Wiem ze ten post byl pisany >>>> Dawno temu ale moze ta wiadomosc byc dla kogos przdatna <<<< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.