gregor Opublikowano 8 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2007 A mam jeszcze jedno pytanie, a miałeś już wtyczki do halogenów zewnętrznych czy sztukowałeś szczerze mówiąc jeszcze się nie zabrałem do podłączenia halogenów :oops: jakoś brak czasu ale z tego co zaglądałem to nie widziałem żadnych kostek, mam schemat instalacji z Gti i jak będę miał trochę wolnego czasu to się w końcu za to zabiorę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dr0m Opublikowano 8 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2007 Moze kogos zainteresuja (nowe)... http://cgi.ebay.pl/NISSAN-SUNNY-N14-GTI-LA...1QQcmdZViewItem pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość _Pablo_ Opublikowano 8 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2007 fajne tylko drogie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Drejk Opublikowano 8 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2007 Moze kogos zainteresuja (nowe)... http://cgi.ebay.pl/NISSAN...1QQcmdZViewItem Jak nowe to ciekawe gdzie zgubiły plastik z boczku :-) Pablo tak właśnie myślałem że w beznzynie może być inaczej :-/ Jak coś to chętnie doradzę bo montowałem takie u siebie jakieś 2 miesiące temu. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość _Pablo_ Opublikowano 8 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2007 rozmawiałem przed chwilą z bratem i spytał się czy mam dodatkowy przycisk do halogenów !! Bo sobie tak myślałem że jak nie znajdę wtyczek (to kupię od kogoś i tak zrobię) i podłącze pod przeciwmgłowe tylnie. Można tak czy kombinować z dodatkowym przekaźnikiem i dodatkowym przyciskiem? w tym tygodniu podjadę do kumpla co Gti na rozbiurkę i może wyciągnę całą wiązkę elektryczną jak mi pozwoli i mi się uda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregor Opublikowano 8 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2007 ja jak kupiłem zderzak to od razu wziąłem przycisk i przy okazji mieszek drążka skrzyni biegów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość _Pablo_ Opublikowano 13 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2007 Ludzie naszedł mnie fajny pomysł aby do halogenów włożyć jeszcze postojówki i tu mnie nachodzi pewna myśl czy to jest legalne? postojówki będą lekko niebieskie Do dalekosiężnych nie ma ale są do przeciwmgielnych. Podobnie jest z całą instalacją elektrycznąZnalazłem wczoraj wtyczkę do przycisku przeciwmgłowych przynajmniej tak mi się zdaje, ponieważ jak przekręce kluczykiem na zapłon i bawię się przyciskiem nie ma żadnej reakcji ale jak włącze światła mijania i naciskam przycisk to słychać jak przekaźnik pstryka!!! Byłem na złomie stały 3y nissany N13, i dwa patrole i w żadnym też nie było tych wtyczek od halogenów. może ja źle szukam? Proszę Was o jakieś wskazówki foto tych wtyczek? Cokolwiek A zapomniałbym dzięki gregor za te schematy ale nie jestem elektrykiem i się nie połapię w nich! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Drejk Opublikowano 13 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2007 _Pablo_ To co pstryka to zdaje się jest to czarne pudełko z bezpiecznikiem o którym wyżej pisałem bo i mnie tez tak pstryka :-) :-) :-) Nie wiem jak Ci pomóc bo widocznie w benzynie jest w innym miejscu. Poprostu znajdź te kabelki i już :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość _Pablo_ Opublikowano 13 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2007 Pozwolicie Panowie że się pochwalę moim dokonaniem co prawda jeszcze nie do końca zrealizowany ale jakaś namiastka Pokażę jak wyglądają w dzień ale nie teraz ponieważ jeszcze muszę wymodelować je bo troszkę krzywo leżą! A Drejk powiedz mi czy te wtyczki były bardziej owalne czy kwadratowe może ja znalazłem je a o tym nie wiem , może ktoś przy halogenach kombinował i zmienił wtyczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Drejk Opublikowano 14 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2007 A Drejk powiedz mi czy te wtyczki były bardziej owalne czy kwadratowe może ja znalazłem je a o tym nie wiem , może ktoś przy halogenach kombinował i zmienił wtyczki Nie jestem pewien do końca o co Ci chodzi :-) Wydaje mi się że o te wtyczki co się wpina w halogeny. To nie są jakieś skomplikowane wtyczki, zwykłe metalowe wsuwki co się nasuwa na te bolce w halogenach. U mnie są one przy kablach niebieskich - masa bezpośrednio od akumulatora i zielonym prąd od przełącznika do czarnego pudełka pod maską, od kabla z lamp i dalej do halogenów. Jeśli coś nie jasne to pytaj. Bardzo ładne wyszły te niebieskie lampczeki, teraz taka moda ? Bo dużo aut ma taki buzer Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość _Pablo_ Opublikowano 14 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2007 Bardzo ładne wyszły te niebieskie lampczeki, teraz taka moda ? Bo dużo aut ma taki buzer Nie wiem czy moda ale widziałem jak na razie chyba w dwóch autach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Drejk Opublikowano 14 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2007 Cytat: Bardzo ładne wyszły te niebieskie lampczeki, teraz taka moda ? Bo dużo aut ma taki buzer Nie wiem czy moda ale widziałem jak na razie chyba w dwóch autach aha :-) Kto by się to w takie bawił ... :-) Najważniejsze żeby świeciło tak jak trzeba :-) Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość _Pablo_ Opublikowano 17 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2007 Tym zielonym kabelkiem przechodzi przez czarne pudełko z bezpiecznikiem Dzisiaj sprawdziłem jeszcze raz to co pstryka to jest przekaźnik w puszcze koło akumulatora, druga sprawa znalazłem tylko jedną wiązkę kabelków z zielonym i czarnym kabelkiem, ale niestety to nie to, są to kable od kierunkowskazów :/ :/ :/ :/ Wziąłem próbnik i sprawdzałem wszystkie po kolei wtyczki które znalazłem ale beż pozytywnego rezultatu :/ :/ :/ Zostaje mi rozbieranie całej instalacji i sprawdzenie wszystkich kabli które wychodzą od tego przekaźnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Drejk Opublikowano 17 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2007 Zostaje mi rozbieranie całej instalacji i sprawdzenie wszystkich kabli które wychodzą od tego przekaźnika A jesteś pewien że masz instalacje :?: :/ Chyba nie jestem w stanie Ci pomóc. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość _Pablo_ Opublikowano 26 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2007 A jesteś pewien że masz instalacje :?: :/ Teraz już wiem że mam Byłem dzisiaj u mechanika na wymianę oleju i poprosiłem żeby mi podłączył halogeny i wyniosło mnie to 30zł. Ale ten widok jest zajefajny kurde jak mi się podoba jeszcze muszę wymodelować jednego halogena bo krzywo siedzi i będzie git. jutro zrobię fotki jak widać ciemną porą :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Drejk Opublikowano 26 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2007 No to ładnie :D nareszcie U mnie też jeden krzywo siedzi albo świeci nie wiem bo nie mam czasu w to zerknąć. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregor Opublikowano 6 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2007 Pablo gdzie masz podłączone te halogeny? Pod jakiś przekaźnik? Nie mogę się doprosić elektryka od nas z warsztatu żeby mi to w końcu "ulepił" do kupy :027: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość _Pablo_ Opublikowano 7 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2007 Nie mam bladego pojęcia pojechałem na wymianę oleju i spytałem się gościa czy mi podłączy mi halogeny? No i mi zrobił nową instalację za 30zł. Mogę w piątek zrobić fotki jak przebiega ta instalacja bo nawet sam nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregor Opublikowano 7 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2007 Ok, to czekam na fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość _Pablo_ Opublikowano 9 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2007 sorki ale jedyna fotki które zrobiłem to tylko przyciskowi bo reszta instalacji nie widziałem, ale halogeny mam podłączony do rzekażnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregor Opublikowano 9 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2007 Dzisiaj się wziąłem za te halogeny :diabel2: i ku mojemu zaskoczeniu instalacja jest :one: Kostki pod maską są i wystarczy je podpiąć pod halogeny tylko aby nie było zbyt kolorowo - nie wiem dlaczego japończyk dał tak krótkie kabelki do halogenów :027: więc jedyną ingerencją w instalację było przedłużenie wyżej wspomnianych kabelków. Oczywiście w skrzynce bezpiecznikowej jest bezpiecznik do halogenów jak również wtyczka do przełącznika (który oryginalny dostałem wraz z halogenami) którą to należy odszukać w desce między bezpiecznikami a zegarami. Do pełni szczęścia brakuje tylko przekaźnika koloru niebieskiego - na razie świecą na przekaźniku od wentylatora A oto efekty: za światła dalekosiężne zabiorę się innym razem i wszystko wskazuje na to, że również jest instalacja podobnie jest z instalacją elektryczną do klimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość _Pablo_ Opublikowano 10 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2007 Powiedz mi gdzie znalazłeś te wtyczki?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregor Opublikowano 10 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2007 Pod maską zaraz za reflektorami były poplątane kabelki i wśród nich znalazły się dwa (jeden za lewym a drugi za prawym reflektorem) zakończone kostką, tylko u mnie właśnie trzeba było je przedłużyć aby dostały do halogenów. W poniedziałek zrobię fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość _Pablo_ Opublikowano 10 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2007 kufa wiedziałem żeby rozkręcić reflektory tylko tam nie sprawdzałem bo mi się nie chciało rozkręcać :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregor Opublikowano 12 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2007 przewód zaznaczony strzałką z kostką wychodzi z wiązki za reflektorem (kostka została odcięta i całość przedłużona) podobnie jest za drugim reflektorem. Nic nie trzeba odkręcać, wszystko jest na wierzchu. Jutro postaram się zrobić zdjęcia samych kostek. A to jest przekaźnik który załącza halogeny (już zakupiony) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi