Gość tomplock26 Opublikowano 2 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2011 Witam chciałbym uzyskać odpowiedz porady Więc tak posiadam Almere n16 1.5 benzyna z 2001 roku Te auto z tym silnikiem to poprostu toczy się.Tak dalej byc nie może.Chce wrzucić do mojej almery 2.0 litry z primery GT. Pytanie robił ktoś to już Szukam warsztatu który byłby w stanie to zrobić Dane techniczne dawcy Nissan Primera 2.0GT wersja angielska 1998 rok produkcji 150 km Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość spawacz1111 Opublikowano 4 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2011 jesli choc troche sie znasz to popatrz jak pasuje zawieszenie silnika i skrzyni biegow.jesli tak samo to po prostu zrob to -wyjmij stary 1.5 i zaloz 2.0 i podlacz co trzeba (to najbardziej mnie zawsze przeraza) albo daj do oceny mechanikowi i tyle i zapytaj ile wezmie,przynajmiej jak cos sp***doli to bedziesz mogl wrocic na poprawki a jak sam cos spiepszysz to sam sobie bedziesz naprawiac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gm20 Opublikowano 17 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2011 Pewnie taniej i pewniej wyjdzie kupić inny pojazd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 18 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2011 łatwiej złożyć SR20 na gratach z P10 tki bo wszystko prostsze i tańsze no bo starszy model a silnik zostaje i tak taki sam ,... a jak byś chciał to elektrykę bym miał do SR20 no i dolotu prawie wszystko by sie znalazło .... ecu + wiązka zostaje do kupienia ,..ew ... bo w P11 sprzężone ecu z immo a to koszty dodatkowe ,,.a skrzyni nie sprzęgniesz na pewno .... wiec jeszcze skrzynia biegów ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomiw Opublikowano 5 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2011 Do almery n16 z przed liftu powinno się udać bo gaz na linkę i nie ma CAN. Komora na pewno nie będzie za mała. Możesz zapytać Spootiego który włożył sr20det do n16 czy mechanicznie to ciężko ogarnąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość CZAJNIK Opublikowano 16 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2011 jest to do ogarniecia...mogę sie podjąć.... skrzynia jest nawet dwie, wiązka + komp też silnik z p11 jest lepszy bo głowica na rolkach a w p10 zajechane wałki prawie w kazdym tak wiec dobry wybór:) jest to do ogarniecia...mogę sie podjąć.... skrzynia jest nawet dwie, wiązka + komp też silnik z p11 jest lepszy bo głowica na rolkach a w p10 zajechane wałki prawie w kazdym tak wiec dobry wybór:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.