234diego Opublikowano 8 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2011 Witam panowie sprawa jest poważna poszukuje do almery tino 2,2 dci rocznik 2005 czterech pompowtryskiwaczy o poniższych symbolach DENSO BN8H 16600BN820 07S02147 Niestety padły 9pisalem o tym kopceniu. pompowtryski musza byc takie o tych numerach inne nie pasują .prosze o kontakt i ewentualne jakieś wiadomości nAWET pod nr. tel.602761703. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek1958 Opublikowano 8 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2011 We Wroclawiu na ulicy Szczesliwej 17/13 jest firma ktora sie zajmuje sprzedaza czesci do diesli. Zadzwon sobie jutro pod numer telefonu 695 751 862 i dowiesz sie tam w sprawie pompowtryskiwaczy czy ewentualnie posiadaja . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemas28 Opublikowano 8 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2011 W almerce masz układ common rail, a nie pompowtryskiwacze. Tam jest pompa dająca ciśnienie na listwe i dalej na zwykłe wtryskiwacze sterowane elektronicznie. Pewnie to zwykła pomyłka ale tak się wtrąciłem dla ścisłości(bez wymądrzania). Co do samych wtrysków, ewentualnie regeneracji raczej nie pomoge. Pozdrawiam i życze szybkiej i taniej naprawy autka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MicCzo Opublikowano 15 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2011 Kolego to nie pompowtryskiwacze lecz wtryskiwacze pizoelektryczne, właśnie jestem po leczeniu tego cuda. Spec od diesla wypłukał je w jakimś płynie i udało się je uruchomić i skalibrować. Myślałem o wymianie na nowe ale cena zaporowa jeden od 1800 zł nawet do 2400 zł, szukaj dobrego fachowca ,któremu się chce pogrzebać i poszukać innej alternatywy niż wymiana. Życzę powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość petruś Opublikowano 29 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2012 Mam do was pytanko. Czy ktoś z was kupował wtryskiwacze na allegro. Chodzi mi o używane wtryskiwacze. Niestety na chwilę obecną nie stać mnie na regenerację wtryskiwaczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 29 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2012 A próbowałeś najpierw duża dawką środka Liqui Moly? - Koszty o wiele mniejsze!!!!!! Może jeszcze nie jest potrzebna regenaracja? I nie chce mi się wierzyć, że padły od razu 4 sztuki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość petruś Opublikowano 29 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2012 Sprawa ma się tak. Auto nie chciało palić. Sholowano mnie na warsztat. Tam zostały sprawdzone wtryskiwacze. Jeden padł i go zregenerowali (850zł) i powiedzieli mi że 3 pozostałe też są w kiepskim stanie. W tej chwili auto 2 razy zakręci puki zaskoczy. Ale mam wrażenie że z każdym dniem (od regeneracji minął tydzień) pali gorzej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 29 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2012 Jak masz gdzieś w pobliżu serwis Boscha, to udaj się do nich. Oni mają odpowiedni sprzęt i wiedzą co do czego, oraz umieją ponownie skalibrować wtryski jak i pompę. Oczywiście serwis a "serwis", to też różnica. Preparat powiedzmy że kosztuje 100zł i wlejesz na 40 l paliwa /dawka uderzeniowa/, a nóż się poprawi??? Wtedy o wiele więcej zaoszczędzisz, a jeśli się nie uda, to zawsze możesz wydać więcej na nowe, ale to już w ostateczności i po innych próbach tańszych. Swego czasu w innym autku, benzyna + gaz, ale też wtryski, pewien mechanik sasugerował wymianę wtrysków, gdyż autko niedomagało. Mówił cenę ale nie pamiętam, lecz też była wysoka, więc się wstrzymałem. W między czasie zadzwoniłem do innego, a on przez telefon najpierw doradził mi aby wlwć preparat do czyszczenia wtrysków do paliwa - nie pamiętam już jaki i zrobić trochę km na samej benzynie, może przeczyści - a na wydanie pieniędzy i naprawę zawsze przyjdzie czas. Akurat szykowała mi się trasa ok 400km, więc się nad tym nie zastanawiałem, tylko wlałem preparat do benzynki i w trasę.... Straciłem tylko na preparacie, noi na benzynce na trasie /zamiast gazu/. Wszystko ustapiło, wtryski przeczyściło i wiem że dużo zaoszczędziłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar Opublikowano 30 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 ===================================================================================================== Głosujemy w konkursie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! http://www.auto-swia...san-klub-polska ===================================================================================================== Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.