Gość gregor23pl Opublikowano 14 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 Witam, Kupiłem primerke w11 z 2000r (niby ten model p11 144 czy jakoś tak , jeszcze nie rozszyfrowałem tego ) Ale do rzeczy , jak to po zakupie jest parę spraw do zrobienia, po pierwsze kontrolka airbag się czasem zaświeca podczas jazdy .Czasem się zaświeci na niskich obrotach , czasem ok 3tys, często jest tak że się słabiutko zaświeca-zwarcie gdzieś jakieś? drugi temat to temat turbiny ale poczytałem sobie i spróbuje coś pokombinować. Sprawa wygląda tak jakby nie działała, z tym że nie kopci, ale jak bede miał chwileczke to się nią zainteresuje, i napisze coś wiecej. pozdrawiam i licze na pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek1958 Opublikowano 16 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2011 Co do kontrolki poduszek zobacz np. TUTAJ. Co do turbosprezarki to mozesz zobaczyc czy nie ma luzu na oscie \ posciagac przewody i zobaczyc czy nie sa zaoliwione. Z tym twierdzeniem ze jest slaby to musisz zwrocic uwage ze on bedzie slaby do momentu wlaczenia sie turbo co nastepuje okolo 2200obr/min gdyz nie jest to sprezarka jak w golfie 3 1,9tdi o zmiennej geometrii skrzydel tylko o stalej geometrii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gregor23pl Opublikowano 21 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2011 Co do kontrolki poduszek zobacz np. TUTAJ. Co do turbosprezarki to mozesz zobaczyc czy nie ma luzu na oscie \ posciagac przewody i zobaczyc czy nie sa zaoliwione. Z tym twierdzeniem ze jest slaby to musisz zwrocic uwage ze on bedzie slaby do momentu wlaczenia sie turbo co nastepuje okolo 2200obr/min gdyz nie jest to sprezarka jak w golfie 3 1,9tdi o zmiennej geometrii skrzydel tylko o stalej geometrii. no to jak tu działa turbina to wiem. ale wogóle niema przyrostu mocy nawet do 4tys. cały czas idzie od zera równo , niema żadnego odczucia załączenia turbiny-pracuje jak normalny wolnossący. Turbina jest bo ją widzę , autk nie dymi. zapala dobrze. -- kontrolka airbaga już sie nie zapala ,sama sie naprawiła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sedzia3 Opublikowano 19 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2012 Hej, przerabiałem ten problem jakis czas temu. Mialem podobny objaw co kolega demano i po wymianie wiekszosci wtyczek airbag-owych w mojej primercie problem nie ustepowal a wrecz przeciwnie wydawalo mi sie że sie nasila. Dodam że bledow na sterowniku nie bylo i przejscie w tryb serwisowy sterownika airbagu zadnego bledu nie meldowal. Trwało to dosc dlugo zanim znalazlem wlasciwa przyczyne zarzenia kontroli Airbag-u. Trzeba wyciagnac licznik i przelutowac piny na plytce licznika. Problem po takiej naprawie ustapil i po przejechaniu okolo 10000 nie wystapil pzd Krzysztof Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.