Gość pszemo Opublikowano 29 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2011 Witam, dzisiaj 2x wyciągnąłem P12 2004 1.9 dCi z garażu i wszystko grało. Za drugim razem jechałem do benzynowni. Wszystko było OK. Wsiadłem, przekręciłem kluczyk i nic oprócz czerwonej kontrolki w kształcie autka z kluczykiem i poduszek. Elektronika coś próbowała robić, a to wyświetlacz próbował się odpalić albo radio, wyświetlacze z kilometrami poświeciły po czym zdechło wszystko - oprócz w/w kontrolki. Przestał zamykać/otwierać drzwi z pilota. No i pytanie: cóż mogło się stać? Dwa kluczyki sprawdzone - oba tak samo działają - przy czym ten "codzienny" jakby powoli tracił zasięg z zamykaniem - musiałem być coraz bliżej, żeby zareagował - na chłopski rozum bateryjka - ale coś nie bardzo chce mi się w to wierzyć. Czy ktoś ma jakąś koncepcję - chwilowo nismo stoi na stacji benzynowej 100 metrów od domu. Tyle pociechy, że nie 100 km. Pozdrawiam, pszemo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarlew Opublikowano 30 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2011 mialem podobnie, u mnie wystarczylo wykasować błędy. zarejestrowany był błąd "zerwane połaczenie immo z komputerem" juz ze 3 razy mi sie tak zrobilo w cigu ostatnich 3 lat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pszemo Opublikowano 30 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2011 Pojechał na sznurku do mechanika. Dziwna rzecz. Mechanik właśnie dzwonił - będzie nowy akumulator. Stwierdził, że zachechłany stary był strasznie. Dziwne dla mnie - ale nie będę dyskutował skoro powiedział, że podpiął swój i wszystko gra. Dziwne o tyle, że nie miałem żadnych oznak, że coś nie tak z baterią do tej pory. Teraz skojarzyłem, że zostawiłem w samochodzie włączoną nawigację podpiętą po gniazdo zapalniczki, ale kluczyki miałem w kieszeni - więc generalnie nie było szansy na pobór prądu przez te 5 minut. No nic - jutro odbiór z nowym akumulatorem 77Ah/780A Bosha. Pozdrawiam i dzięki za odpowiedź. pszemo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.