svyturys Opublikowano 10 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2011 Witam mam pytanie a mianowicie jaką byście postawili diagnozę mojego problemu opiszę wam problem może ktoś borykał się z takimi obiawami! Primera P12 1,8 Lpg : -problem występuję dwojako dotyczy tego samego : 1- rano samochód długo muszę krecić aby odpalił dodam że pózniej każde wyłączenie silnika i ponowny rozruch jest trudny ,jak odpali jedzie bardzo ciężko jak by mu brakowało mocy 2-odpala fantastycznie jak kiedyś po chwilowym rozgrzaniu silnika drastycznie skaczą obrotyw (w czsie 1 sekundy) nagle ze 2000 spada do 500 i znowu 2000 i 500 i gaśnie a potem długo kręcę odpala i reszta jak w punkcie 1 ! Serdecznie pozdrawiam ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michaell Opublikowano 10 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2011 Dla mnie to coś jest nie tak z instalacją LPG . Napisz na tym forum www.lpg-forum.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 10 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2011 instalacje już wstępnie wykluczyliśmy na PW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość HAL-9000 Opublikowano 11 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2011 Zapnij pod kompa i zobacz co ci tam wywali. A przy takiej pracy napewno coś wywala. Objawy podobne do walniętego czujnika wałka rozrządu lub wału. Ale nie ma co wymieniać na pałe. Znalazłem też kiedyś pare głosów odnośnie walniętej jednej z lambd sterujących w QG18DE w Tino na taką prace ale to nic potwierdzonego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svyturys Opublikowano 12 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2011 Jest diagnoza P0335 czujnik położenia wału Może ktoś wie gdzie można kupić jakiś zamiennik ? Drodzy Koledzy mam spisany symbol czujnika czy może ktoś powiedzieć na jakie cyfry patrzeć przy wyborze , co jest ważne w tych numerach ? ja posiadam nr: 5212A5 A29-630 B20 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 12 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2011 ostatnio Wojtek z Koszalina załatwiał 2 w dobrej cenie, do niego piknij Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.