Gość karol353 Opublikowano 10 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2011 Witam Chciał bym założyć istalację do mojego sunny N14, czy taki zestaw będzie dobry: INSTALACJA GAZOWA STAG 200 4 CYLINDRY REDUKTOR GAZU STEFANELLI WTRYSKIWACZE RAIL WIELOZAWÓR TOMASETTO Z Góry dziękuję za odp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 10 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2011 czyli stara sekwencja reduktor do ciebie pasuje byle jaki wtryskiwacze minimum to Magik jet ew hana zakładasz raz i spokój jaki masz budżet na to to coś doradzimy reduktor to problem w ostatnich czasach choć przy małym silniczku nie ma takich problemów ,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość karol353 Opublikowano 10 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2011 (edytowane) Witam Ten zestaw mogę założyć za 1500zł opłaca się??? dwa lata gwarancji bez limitu kilometrów lub coś takiego: INSTALACJA GAZOWA MASTER 4 CYLINDRY REDUKTOR GAZU TOMASETTO ALASKA LUB STEFANELLI WTRYSKIWACZE RAIL lub VALTEK WIELOZAWÓR TOMASETTO Edytowane 10 Lipca 2011 przez karol353 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 10 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2011 a masz wbity gaz w dowód .. taki upgrade robisz czy od zera ? i czy na nowych gratach Staga 200 mam i miałem daje radę nie ma tylu opcji co nowe ale jak widzę to nie tak strasznie pomagają jak taki zestaw masz z papierem i nową butlą to strasznie tanio ,,, zapytaj sie o wtrykiwacze Magic jet i reduktor np zavoli N sprawdzone ... raile wtryski typ 30 potrafią dawać różną dawkę o 30 % na poszczególnych cylindrach a nie chcesz gwałcić tak silnika .. któryś cylinder musi paść ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość karol353 Opublikowano 10 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2011 Od zera, tu masz linki do stron: http://allegro.pl/samochodowa-instalacja-gazowa-master-tylko-1488zl-i1693475392.html http://allegro.pl/samochodowa-instalacja-gazowa-stag-tylko-1488zl-i1695890891.html wątpie żeby udało się coś wymienić interesuje mnie czy to będzie działać w takim zestawie jaka jest na aukcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 10 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2011 ktoś tam wieszał psy na chyba tej firmie ze strasznie badziwnie to montują sprawa jest taka butla + dobry wielozawór kosztuje 400 zł elektronika montaż ..cena strasznie atrakcyjna choć komponenty słabe mmm np wtryski to pomyłka ,,, zrobią Ci to będziesz miał problemy kombinacje pomoc i własna robota zresztą sam nie wiem nawet jeśli wystawiają fakturę i możesz wbić w dow to nie tak żle ,,ale ja bym sie zastanowił ,,napewno wtryski odpadają reduktora nie znam ,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość karol353 Opublikowano 10 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2011 sam nie wiem co z tym zrobić, dzięki za pomoc i szybką odp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 11 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2011 cena za ten montaż to rewelka ale ta jak @Tofu napisał, nie ma co się spodziewać czegoś pozytywnego, do tego te elementy, równie dobrze można samemu kupić i pozakładać a w necie są firmy co załatwiają kwity za 300zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość karol353 Opublikowano 11 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2011 ja się na tym kompletnie nie znam, nawet jak bym chciał kupić w hurtowni instalacje żeby mi ją założyli to i tak nie wiem jakie podzespoły dobrać a i wątpię żebym zmieścił się w 1700zł niestety nie mam za dużo kasy napisałem do nich czy da redę wymienić wtryskiwacze rail na Magic jet tak jak radził Tofu, zobaczymy co odp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 14 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2011 magic to takie minimum optimum ,,, jeśli jeździsz na pb to zakładaj byle co a i tak po 2 uch miesiącach zaoszczędzisz na hany ,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość karol353 Opublikowano 15 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2011 odpisali, nie da rady nic wymienić w tej instalacji więc lipa, jak ma mi się coś pieprzyć to raczej zrezygnuję z tej instalacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 15 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2011 bo takie dostają zestawy z rabatami i nie będą inwestować bo klient chce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krajesiak Opublikowano 15 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2011 Załóż hany + zavoli zeta, kompa daj staga 300+ do tego montaż zgodnie ze sztuką i będziesz zadowolony. Te wtryski, które Ci proponują to pomyłka w tym aucie. Dobrze ze nie stag + alaska i czerwone valteki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 15 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2011 zobacz na gotowe zestawy bo można kupić wmiarę tanio samemu znajdz zakład ja taki znalazłem co zamontowali mi za 500 zł 2 gen +moje graty myślę że spokojnie sie wyrobisz w tych pieniążkach,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krajesiak Opublikowano 15 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2011 I najważniejsza zasada nie oszczedza sie na montazu i instalacji, oszczednosci sa po założeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość karol353 Opublikowano 16 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2011 (edytowane) A co sądzicie o tej: http://allegro.pl/sekwencja-stag-promocja-montaz-i1704370016.html lub http://allegro.pl/sekwencja-lpg-ac-stag-4-magic-jet-magic-iii-250km-i1717842907.html Edytowane 16 Lipca 2011 przez karol353 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 16 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2011 jak Ci tam montowali za 1500 zł z butlą to wciemno niech to założą i dadzą papier potem daj lepsze wtryski i już reduktor do 1,4 wystarczy byle jaki i a to 1 wsze ogłoszenie to praktycznie to samo co znalazłeś wcześniej ,,, 2 gie to już w miarę graty dobre choć reduktor ma mniejsze możliwości i też są z nim kłopoty ,,,Dino Zadowolony Extradd padaczka przy 1.6 ... nie wiem co ci doradzić ,,kupisz to za 950 + butla 400-500 zł i już masz 1500 zł + papier ew ktoś kto ci to zamontuje i da papier ,,, A NO TAK najważniejsze dla Ciebie to by zamontowali i by można było śmigać na Lpg a te instalki to będzie badziewny tz może szybki montaż jak leci i następny bo by chłopaki nie zarobili i tak to jest jak masz pojęcie i czas to ci dokladnie powiemy co masz poprawić nie jest to rakyieta kosmiczna i można wszystko ładnie poprawić nie jeden kolega z naszymi radami poprawił autko że paliło i jeździło jak należy np Extradd miał spalania 12.14 litrów po konsultacjach wyszło mu max 10 .. jeszcze kolega co miał 1.4 i też poprawiał ... tak że jak byś był bliżej to byM ci pomogł wsadzić co trzeba i by sie wszystko dało zrobić .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gomez Opublikowano 29 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2012 Witam. Posiadam Sunny N14 1.6 16V SR, 94 rok. Rozważałem ostatnio montaż instalacji gazowej , mino ze nigdy nie byłem jakoś pozytywnie nastawiony do tego typu rozwiązań, a to pewnie przez opinie znajomych, którzy czesto mieli problemy, a to pewnie też wynikało z nierzetelnych warsztatów montarzowych. Jaką byście instalacje polecili i ewentualny warsztat na terenie Gorzówa Wielkopolskiego, jesli ktoś z forumowiczów jest obeznany na temat warsztatów w tej okolicy? Czy te silniki dobrze znoszą tego typu rozwiązania? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 29 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2012 elektronika Stag/tech baracuda wtryskiwacz bądź hana zavoli shark reduktor ...unikać kme i magic 3 wtryskiwacze osobno na krótkich wężach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gomez Opublikowano 30 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2012 Dzięki wielkie. To forum nigdy nie przestanie mnie zadziwiać Wczesniej przeczytałem tutaj dużo postów o tym, że właśnie te silniki nie lubią instalacji i idkad ludzie pozakładali, to zaczęły się niekończące problemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 30 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2012 no tak potem sie zwala na instalacje lpg że wycieraczki zle działają GA jak SR spokojnie do gazu sie nadaje do gazu się nie kwalifikują jakieś nowe wynalazki z bezpośrednim wtryskiem i inne nowsze ,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gomez Opublikowano 31 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2012 Jeszcze raz wielkie dzięki Uwzględnie wytyczne odnośnie doboru elementów. W jakich mniej więcej kosztach zamknęłaby się taka instalacja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 31 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2012 zarejstruj sie na forum lpg-forum.pl i tam zapytaj napewno ci polecą dobry zakład cena to już inna bajka musisz popytać w okolicy bywa różnie start od 2000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi